Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 18. dio


MATERIJALIZACIJA I VRAĆANJE

Srećući se s ovakvim pričama izučavatelje često zanima da li su u tim opasnim situacijama nevidljivi pomagači sigurni; da li je npr. materijalizirani dječak spašavajući drugog od vatre i sebe izlagao opasnosti; da li je njegovo fizićko tijelo na bilo koji način moglo biti povrijeđeno vatrom ili padom sa kamenog stupa kojim je koračao tako nesigurno. U stvari, iako znamo da je u puno slučajeva povezanost izmedu materijalizirajuće forme i fizičkog tijela dovoljno bliska za ponovno vraćanje, nije li se ona mogla pojaviti i u ovom slučaju?

Ponovno vraćanje je izuzetno tajanstvena i teško razumljiva stvar. Još uvijek nismo u mogućnosti u cijelosti protumačiti taj zanimljiv fenomen. I zaista, da bi se materija savršeno razumjela, potrebno je razumjeti zakone vibracija na jednoj ili više razina . Proučavanjem smo ipak upoznali neka od stanja koje dozvoljavaju takvo djelovanje. Smatram da imam pravo reći da je to ovdje bilo potpuno nemoguće . Da bi vidjeli zašto je to tako, moramo se sjetiti da postoje tri određene vrste materijalizacije kojih je svjestan svatko sa dovoljno duhovnog iskustva. Ne namjeravam ovdje tumačiti kako se materijalizacije izvode , već jedino želim utvrditi neospornu činjenicu o njihovom postojanju.

1. Postoji materijalizacija koja je opipljiva ali ipak nije vidljiva uobičajemm tjelesnim pogledom .Takve naravi nevidljive ruke koje tako često hvataju nečiju ruku ili udaraju o nečije lice za vrijeme seanse; ponekad nose zrakom razne predmete, kucaju o stol i predmete iako se ova dva fenomena lako mogu stvoriti i bez materijaliziranih ruku.

2. Postoji materijalizacija koja je vidljiva ali nije dodirljiva - forma duha kroz koju ruke prolaze kao zrakom. U nekim je slučajevima obličje maglovito i nejasno, a u drugim slučajevima obličje je potpuno normalno pa se stvara dojam da je stvar prava i izgrađena od čvrste tvari sve dok ga netko ne pokuša uhvatiti.

3. Postoji savršena materijalizacija koja je vidljiva i opipljiva .
Postoji savršena materijalizacija koja je vidljiva i opipljiva; ona ne samo da izgledom odgovara umrlom prijatelju, već se obličje također može srčano rukovati tako dobro poznatim stiskom ruke. I Za treću vrstu materijalizacije postoji dovoljno dokaza da se ona odvija pod određenim okolnostima, ali se to sa sigurnošću ne može primijeniti na prvu i drugu vrstu. U slučaju "dječaka pomagača" vjerojatno je da materijalizacija nije treće vrste. Uvijek i se najvećom pažnjom nastoji ne potrošiti više energije nego što je potrebno za stvaranje željenog rezultata. Očito je da se manje energije koristi u stvaranju djelomičnih formi koje smo nazvali prvom idrugom vrstom. Vjerojatno je samo ruka kojom je Pomagač držao povrijedenog dječaka bila materijalizirana i stoga opipljiva; ostatak njegovog tijela koji se doimao savrseno prirodno bio je u daleko manjoj mjeri opipljiv .

No potrebno je razmotriti i druge točke . Kada se dogodi prava materijalizacija , bez obzira dali je subjekt živ ili zdrav ,
potrebno je sakupiti fizičku materiju određene vrste . Na spiritističkim seansama materija se zamijećuje'na eteričkom dvojniku medija , a ponekad čak i na njegovom fzičkom tijelu premda su zabilježeni slučajevi kada je njegova tjelesna težina smanjena baš za vrijeme očitovanja te pojave. Ovom se metodom na najjednostavniji način stvara materijalizacija jer je medij unutar granice dohvata bića koja su prema njemu usmjerena

Posljedica je uspostavljane bliske veze između medija i materijalizirajućeg tijela, pa se tako fenomen (iako ga nedovoljno razumijemo) kojeg nazivamo "povremenim vraćanjem" ocituje vrlo jasno. Ako npr. ruku materijaliziranog tijela obojimo kredom, ona će kasnije biti nađena na rukama medija iako je on čitavo vrijeme bio pažljivo zaključan u kabinetu pod okolnostima koje u potpunosti odbacuju bilo kakvu sumnju i prijevaru. Ako bi se materijaliziranoj formi nanijela bilo kakva povreda ona bi se reproducirala na odgovarajućem dijelu tijela medija. Ponekad se može primijetiti kako materija iz koje je izgradeno to duhovno obličje ulazi u tijelo medija .


Post je objavljen 02.10.2006. u 17:36 sati.