Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/conchiglierigate

Marketing

Alternativa

Što mali čovjek može u svom životu promijeniti i barem malim dijelom doprinjeti
kakvom-takvom smanjenju zagađenja?

Jedan od odgovora zasigurno su i alternativna prevozna sredstva:

1.Noge-sasvim sigurno najstarije prevozno sredstvo. Em što šetnja poboljšava cirkulaciju em boravite na friškom zraku. Možete malo vremena posvetiti sebi, putem sjesti negdje uz more ili u park i razbistriti si misli... Ili možete pozvati nekoga da vam pravi društvo pa solo šetnja odjednom postaje šetnja u dvoje i sve je puno ljepše...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

2.Bicikla (bic, bajsikl, bajk) održava mišiće fit, dozvoljava vam da u trenutku pobjegnete od svih i svega kad vam zatreba samoće, ali da se isto tako u trenutku vratite kući kad ogladnite i kad glas želuca nadglasa glas vaših misli.. za one malo poduzetnije uvijek preostaje mogućnost odlaska biciklama na neki otok ili neko obližnje zanimljivo mjesto :)

3.javni prijevoz (tramvaji, autobusi) koji voze s vama ili bez vas i njihova potrošnja goriva(u ovom slucaju to vrijedi samo za autobuse) je ionako neizbježna.

4.skejt,romobil-ovo mi osobno i nije toliko poznato, ali rekla bih da naizmjenično vježbate ljevu i desnu nogu...

5.role-uz ljevu i desnu nogu vježbate i guzu :)

6.Auta na plin-Da alternativa ne mora značiti i potpun prestanak korištenja auta svjedoči i činjenica o sve većem zanimanju vozača za ovim vidom prevencije onečišćenja. Dakle, sto bi se dogodilo da uporabu goriva za vašeg limenog ljubimca zamijenite uporabom plina? Odgovor je puno pozitivnih stvari! Prenosim vam djelić informacija koje sam pronašla na vrlo korisnoj stranici glede ekonomičnosti uporabe plina i njegovog (ne)štetnog utjecaja na prirodu:

"Ekonomičnost autoplina ogleda se u nižoj cijeni samog goriva, dužem vijeku trajanja motora, nižim troškovima održavanja vozila, dužem periodu izmjene ulja i svjećica, duljem vijeku trajanja katalizatora. Najnovijom generacijom autoplin uređaja moguće je ostvariti uštedu na gorivu gotovo do 50% u odnosu na benzin. S prijeđenih 15.000-20.000 km godišnje ostvaruje se povrat investicije u plinski uređaj u prvoj godini eksploatacije." (e sad, za one koji nisu laici što se tice auta kao ja, pretpostavljam da će ovo i imati nekog smisla :) ) "Najnovijom generacijom autoplin uređaja moguće je ostvariti uštedu na gorivu gotovo do 50% u odnosu na benzin."

"Autoplin je jedno od najmanje zagađujućih goriva koja se koriste danas za pogon automobila.
Uporaba autoplina doprinosi smanjenju kiselih kiša, globalnog zatopljenja, zagađivanju vode i zraka, što doprinosi poboljšanju kvalitete čovjekova života jer: ne sadrži olovo, sumpor i krute čestice, ispušni plinovi su nezagađujuai i ima smanjenu emisiju CO, NOx i CO2."

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Post je objavljen 30.09.2006. u 12:15 sati.