Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/smlata

Marketing

Dinamo nema sreće s Auxerrom...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ognjen Vukojević je koristio sva sredstva ne bi li zaustavio Danca Thomasa Kahlenberga

Čuda se događaju, ali ne kada je Dinamo u pitanju. Zagrepčani su i u uzvratu izgubili, a obrana je opet bila nevjerojatno porozna. Svoj su show bacanjem baklji i stolica imali Bad Blue Boysi.
Auxerre - Dinamo 3:1 (2:0)
Auxerre. Stadion Abbe Deschamps. Gledatelja: 10.000. Sudac: Alon Jafet (Izrael). Strijelci: 1:0 - Jelen (36), 2:0 - Jelen (42), 2:1 - Eduardo (60-11m), 3:1 - Mathis (70).
Još jedna tužna europska jesen okončana je porazom kod starog znanca. Auxerre je i treći put bio koban za Dinamove europske ambicije, no to se moglo naslutiti već nakon prvog sraza ovih dvaju klubova u Maksimiru. Francuzi su kući donijeli kapital od 2:1 i u uzvratu nisu napravili pogrešan korak.
Pokazalo se da je optimizam u redovima zagrebačke momčadi bio bez pokrića. Hrabrili su se trener Kuže i njegovi igrači da onako slabu igru kao u Zagrebu više ne mogu ponoviti, no modra je obrana nadmašila samu sebe. Zagrepčani su se dignuli u nastavku susreta, no njihovo nadahnuće je bilo kratkog vijeka.
Tek što se krenulo s centra, počeo je show BBB-a. Najžešći navijači Dinama su u drugoj minuti bakljama zasuli travnjak Abbe Deschampsa, pa je sudac prekinuo igru. Nešto kasnije su gostujući fanovi sve ponovili, a na terenu su završile i dvije plastične stolice.
Od igre smo u tim trenucima malo vidjeli, a onda je u 21. minuti Etto zabio gol koji je poništen zbog zaleđa. To je uozbiljilo domaćine koji su uzvratili u 36. minuti. Jelen je pobjegao Cvitanoviću, prodao tunel Mamiću i zabio pogodak u bliži kut Turininih vrata.
Tri minute uoči odmora još jedan kiks gostujuće obrane. Vugrinec je izgubio loptu i sijevnula je kontra domaćih. Akele je između dvojice progurao loptu, koja je trebala biti laki plijen za Cvitanovića. Stoper Dinama se pokliznuo, što je iskoristio Jelen i zabio drugi gol na susretu.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nastup Vedrana Ćorluke u uzvratu do zadnjeg trenutka je bio pod upitnikom, no mladi branič je na kraju bio jedina svijetla točka u Dinamovoj obrani
U drugom su se dijelu gosti probudili, pa je u 53. opasno zaprijetio Vugrinec. U 60. minuti Da Silva se probio u domaći šesnaesterac, sjajno okrenuo svog čuvara, koji ga je oborio za najstrožu kaznu. Dudu je sam izveo jedanaesterac, a lopta je ispod ruke vratara Coola jedva završila u mreži.
Da Silva je samo dvije minute nakon gola opet pobjegao obrani Auxerrea, no njegova bomba završila je u vratnici. Tko zna što bi bilo da je lopta ušla u mrežu, no da Zagrepčani ne bi previše razbijali glavu oko toga pobrinuo se Mathis.
Napadač domaćih je u 70. minuti nakon kornera nadskočio cijelu obranu gostiju i glavom lako svladao Turinu. I zapečatio Dinamovu sudbinu, koji već 36 godina sanja o prezimljavanju u Europi. A to je i ove godine ostao sanak pusti.


Post je objavljen 29.09.2006. u 16:23 sati.