Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Sinhronizirani Petrač i Mesić

Upliće li se Mesić u proces Petraču?

Stjepan Mesić o Vladimiru Zagorcu


Govoreći u emisiji Hrvatskog radija "S Predsjednikom uz kavu", u ponedjeljak, o postrojavanju vukovarske 204. brigade, vrhovni zapovjednik HV-a Stjepan Mesić se, naoko ničim izazvan, dotaknuo i umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Naveo je da je on osoba koja ima najviše odlikovanja u HV-u, a nije se borio na bojišnici. Primjera kao što je Zagorčev ima jako mnogo. Recimo, ravnatelju SOA-e Tomislavu Karamarku pokojni Vrhovnik Franjo Tuđman ukazom od 27. svibnja 1992. dodijelio je pričuvni čin bojnika HV-a, a da isti nije prismrdio bojišnici. Do tada je radio kao tajnik predsjednika Vlade Franje Gregurića. Svejedno, Mesić je apostrofirao baš Zagorca.

Nezgodno je da predsjednik Mesić u negativnom kontekstu spominje čovjeka koji u svojstvu oštećenika nastupa u procesu protiv Hrvoja Petrača. Teško se oteti dojmu da Stjepan Mesić privatizira predsjedničku funkciju kako bi izvršio pritisak na oštećenika u sudskom procesu Hrvoju Petraču, kojeg se pak više puta dovodilo u vezu s Predsjednikom. Mesić je, da podsjetim, 2003. čak javno stao u Petračevu obranu izjavivši da je riječ o neosuđivanoj osobi, čije kumstvo sa tadašnjim šefom OA-e (HIS-a), ni po čemu nije sporno.45 lines, mojblog.hr, 27.9.2006 00:29


Danas nakon izjava Hrvoja Petrača, Ante Nobila i Ljube Viskovića Pavasovića da se oštećeni umirovljeni general Vladimir Zagorec nelegalno obogatio i da je Petrač mogao raspolagati njegovim novcem bez da mu otme sina, jasno je da je i Predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak svjesno spomenuo Zagorca u kontekstu onih koji su profitirali od rata.

Ico Mateković je preuzeo svu krivnju za otmicu Zagorčevog sina, a Petrač i njegovi odvjetnici podržani predsjednikom Mesićem dokazuju da je Zagorec lopov i da mu je bolje šutjeti, odnosno ne teretiti više zagorskog vinara.

Je li predsjednik Stjepan Mesić korumpiran?


Post je objavljen 29.09.2006. u 15:26 sati.