Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vampresserina

Marketing

Revelations

Našla sam!...
Riješila sam!...

Ona Lovkinjina krv mi je otvorila oči kako ni sanjala nisam da može... Tek krv, doduše ne krv običnog čovjeka, već Lovca usporenog vijeka, iako ne besmrtnog poput mog, Lovca sposobnosti na tragu vampirskima, ali ipak, tek krv... a toliko... Kao da sam bila slijepa, pa sam progledala... S ničim drugim to ne mogu usporediti.
Jednom ne tako davno, prije kojih dvjesto godina, dok sam još lutala Rusijom, ubila sam svog prvog Lovca. Bio je, doduše, slabiji od ove Lovkinje, ali je poslužio mojoj vježbi, mojoj borbi za golu egzistenciju (o, Bože kojeg se ne usudim zazivati, kako su ti Lovci žilava i tvrdokorna bića!...), mojem učenju... Kad sam ispila njegovu krv, zamaglilo mi se pred očima, zavrtjelo mi se, zacrnilo, kao da ću pasti u nesvijest - iako vampiri ne padaju u nesvijest, samo u dnevni obamrli san... I nisam ga mogla iscijediti do kraja, odustala sam na polovici, ostavivši ga još mlakog tijela, jer je krv bila pregusta i preneobična za moj ukus (hm, čime da to probližim vama smrtnicima, kad se ni sama ne sjećam više dobro okusa ičega osim krvi?...).
Ali sada...
Ispila sam svu krv te Lovkinje, a bila je jača od tog ruskog Lovca... I kad sam se probudila iz svog prvog sna nakon toga, sna koji je bio potreban da se njezina krv integrira u moju, PROGLEDALA SAM. Sve je sjelo na svoje mjesto.

Da bih mogla steći Znanje, trebala mi je njena krv.

Zgrabila sam Kalahove spise i prvim noćnim avionom odletjela u Atenu. I provela sate i sate u špiljama ispod Akropole, dok nisam našla jedno sasvim posebno mjesto, jedino mjesto na svijetu na kojem Kalahovi spisi mogu biti dešifrirani do kraja. (Ne, neću ovdje napisati kako sam ih točno dešifrirala. Neka budem jedina osoba - živa ili nemrtva - na kugli zemaljskoj koja to zna. Kalahu dugujem barem toliko.)
Bar zasad.

Malo sam lutala Europom od tada, jednostavno kako bih svladala to silno oduševljenje koje je divlajlo u meni (kako li netipično jakih emocija za vampira!). Jer kada napravim sve što je potrebno i prođem kroz ritual, bit ću, bez obzira na to što ima znatno starijih od mene, najmoćniji vampir na Zemlji. Znam to.

I to mi je sudbina.
A vampirska zajednica koja je ubila Kalaha upravo zbog ove tajne bit će kažnjena.
Ispaštat će pod petom One čijeg su Stvoritelja uništili.
One koja posjeduje Njegovu Tajnu.



Post je objavljen 29.09.2006. u 23:02 sati.