Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/animalliberation

Marketing

Zaštita životinja

1. - 4.10.2006. DANI ZAŠTITE ŽIVOTINJA I VEGETARIJANSTVA




Udruga Oslobođenje životinja obilježit će dane zaštite životinja i vegetarijanstva od 1. do 4.listopada 2006. Koristimo ovu priliku kako bismo skrenuli pažnju naših sugrađana/ki na pitanja prava i zaštite životinja te vegetarijanstva/veganstva.

Dijeljenjem edukativnih materijala i vegetarijanskih/veganskih recepata udruga će, u nedjelju 1.10.2006. obilježiti Svjetski dan vegetarijanstva. Na taj se datum prisjećamo brige za okoliš te etičkih, zdravstvenih i humanitarnih dobrobiti vegetarijanskog stila života i približavamo vrijednosti i prednosti vegetarijanstva svima onima koji ih žele implementirati u svoj životni stil i prehranu. Stoga pozivamo sve zainteresirane da posjete štand udruge u parku Maksimir, od 8 do 14 sati.

Na Svjetski dan farmskih životinja, 2.10.2006. udruga će organizirati štand na Trgu Ante Starčevića, ispred ulaza u Improtane centar od 15 do 16,30 sati. Koristimo ovu priliku da ukažemo na štetne posljedice farmskog uzgoja životinja u kojem svakodnevno pati i umire milijuni životinja. Također, neki od najvećih ekoloških problema današnjice direktno su povezani s mesnom industrijom, dok prehrana temeljena na mesu uzrokuje nastanak bolesti koje ozbiljno mogu ugroziti ljudsko zdravlje. Na istom mjestu, od 17 sati aktivisti/kinje udruge će zajedno s članovima/icama kolektiva Hrana, a ne oružje!, poznatijim kao Food Not Bombs kuhati i besplatno dijeliti vegansku hranu kako bi na taj način zajednički obilježili Svjetski dan vegetarijanstva i zaštite farmskih životinja.

Svugdje se u svijetu, 3. listopada obilježava kao Svjetski dan laboratorijskih životinja. U tu svrhu u utorak ćemo organizirati prosvjedno okupljanje ispred kompanije Glaxo Smith Kline (Prilaz baruna Filipovića 29) od 15 do 16 sati. Riječ je o kompaniji koja je druga po veličini farmaceutska tvrtka u svijetu i jedna od klijenata zloglasnog Huntigdon Life Sciences-a u čijim laboratorijima dnevno umire više od 500 životinja u svrhu okrutnih, nehumanih i bespotrebnih pokusa. HLS vrši pokuse u kojima muči i truje životinje za testiranja kućanskih proizvoda, pesticida, lijekova, herbicida, prehrambenih boja i aditiva... Uz transparente, obučeni u "zakrvavljene" bolničke kute i s maskama na licu, aktivisti/kinje će skrenuti pozornost na boli i patnje kojima su izložene na stotine tisuća životinja koje svakodnevno stradavaju u okrutnim pokusima radi profita. Prosvjed će podržati i članovi/ice S.H.A.C. Croatia koji su početkom rujna započeli s kampanjom protiv kompanija koje posluju s HLS-om, a nalaze se i u Hrvatskoj. Dosad su održani prosvjedi protiv kompanija GSK, Lek, Roche, Pfizer, Novartis, Abbott Laboratories... Usporedo s prosvjedom, na Svjetski dan laboratorijskih životinja udruga najavljuje izlazak jumbo-plakata kojim ćemo također obilježiti dan borbe protiv pokusa na životinjama.

U srijedu, 4. listopada na Svjetski dan zaštite životinja udruga će organizirati informativni štand na Trgu bana Jelačića, u sklopu programa Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, koji koristimo kako bismo upozorili na veliki broj slučajeva mučenja i nasilja nad životinjama, što je posljedica nedostatka adekvatne zaštite i efikasnosti nadležnih službi u procesuiranju slučajeva. Udruga će informirati građane/ke o započetoj kampanji koja nosi naziv "Za prava i zaštitu životinja!" kojom javnost želimo pobliže upoznati s teorijom o pravima i zaštiti životinja. Osim edukativnih materijala, građani/ke će imati prilike potpisati peticiju udruge za uvođenjem prava životinja u Ustav RH.




Post je objavljen 28.09.2006. u 21:39 sati.