Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 17. dio

Lift je bio u prizemlju pa su se spuštali mz unutarnju stranu rešetke i došli na vanjsku stranu gornjeg kata lifta. Da Cyril nije otkrio vrata na rešetkama ostali bi tamo zaglavljeni. Tako su konačno dosegli prolaz. Maleni je dječak bio napola ugušen od dima; prokrčili su put do sobe na suprotnoj strani. Konačno su se našli na vrhu terase koja je vodila u prizemlje. S nje se prilično lako bilo spustiti u vrt, ali čak i tamo vrućina je postala neizdrživa, a pnjetila je opasnost od urušavanja zidova. S obzirom da je vatra zahvatila uske prolaze potražili su utočište u malom čamcu koji se nalazio uz stepenice što su iz vrta vodile u jezero.

Cyril je namjeravao odveslati oko krila u plamenu i iskrcati dječka na sigurnom mjestu, ali otisnuvši se dalje podalje od obale nabasali su na jezerski brod. Ubrzo su bili viđeni jer je čitav krajolik bio pod odsjajem svjetla gorućeg hotela. Brod je pristao uz čamac želeći ih prihvatiti, ali umjesto dva dječaka koje su vidjeli zatekli su samo jednog; stariji je pomagač dopustio Cyrilu da se vrati u svoje astralno obličje raspršujući gušću materiju od koje je sačinjeno njegovo materijalno tijelo te je zbog toga postao nevidljiv.
Nakon što su bezuspješno tražili drugog zakljčili su da je pao s čamca i utopio se u trenutku kada je brod pristajao uz čamac. Spašeni dječak je pao u duboku nesvijest pa od njega nisu dobili nikakvu informaciju. Kada se osvijestio rekao je samo da je vidio drugog dječaka trenutak prije nego što su pnstali i da se ne sjeća ničeg više.
Brod je otplovio uz jezero na mjesto udaljeno dva dana plovidbe. Trebalo je više od tjedan dana da se spašeni dječak vrati svojim roditeljima koji su mislili da je nastradao u pozaru. Napori kojima se u njihov um nastojala utisnuti ideja da je njihov sin živ i zdrav bili su neuspješni, pa nije teško zamisliti kakva je bila njihova sreća pri ponovnom susretu.

Dječak je jos uvijek dobro. Nikada nije prestao nositi spomen o svojoj avanturi. Puno je puta zažalio što je njegov dobri spasitelj nestao pod tako misterioznim okolnostima u trenutku kada je opasnost konačno prestala. Čak je rekao da njegov prijatelj nije nestao, da je on možda princ iz bajke. Naravno, njegova je izjava samo izazvala dobronakloni smješak superiornosti odraslih. Karmička veza izmedu njega i njegovog spasitelja jos nije ustaovljena, ali bez sumnje mora postojati.

Post je objavljen 28.09.2006. u 15:45 sati.