Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thebabe

Marketing

Malo o Azilima

Azil
O posvojenju psa
Udomiti psa je mnogo povoljnije nego kupiti psa. Ukoliko doista volite i želite psa najbolja je mogućnost udomiti ga iz skloništa.
Svi psi u azilu su bivše lutalice ili su ostavljeni pred vratima azila od strane njihovih vlasnika a upravo zbog takve sudbine nevjerojatno su privrženi i cijene svaku pruženu priliku za novim domom i novom obitelji.
Nabavka psa je dugoročna obveza i ne treba ju uzeti olako. Najzad, udomitelj je taj koji treba imati na umu da će se trebati brinuti za psa do kraja njegova života.
Uvjeti za posvojenje psa
udomitelj mora biti stariji od 18 godina
svi članovi obitelji moraju biti suglasni s odlukom o nabavci psa
psa se ne može posvojiti u ime druge osobe, niti pas može biti poklonjen
pas ne smije biti prodan, zamijenjen ili poklonjen. U slučaju da udomitelj nije u mogućnosti se više brinuti za životinju moraju vratiti društvu Život Ciljevi naše organizacije
U svim dijelovima Republike Hrvatske unaprijediti zaštitu životinja, spriječiti njihovo zlostavljanje i osloboditi ih patnji.
Posebnu važnost pridajemo unapređenju pravne zaštite životinja na razini RH.
Naš cilj je unaprijediti programe edukacije kako bi kod ljudi pobudili poštovanje i odgovornost prema životinjama i tako pozitivno utjecali na vlast da donese odgovarajuće pravne akte vezane za zaštitu životinja u cilju njihove zakonske zaštite.
Farmske zivotinje
Životinje se prevoze po nekoliko dana u prenatrpanim i preuskim prostorima bez ventilacije, hrane, vode i odmora. Bolesne i povrijeđene životinje se vežu lancima za pod, a kod iskrcaja im se vežu noge, dižu se i spuštaju kranom iz kamiona na brod i obrnuto. Europske zemlje i javnost protive se izvozu goveda u arapske zemlje zbog nehumanog klanja, a mi se time ponosimo. Hrvatska još nema pravilnik o međunarodnom transportu niti je potpisnica Europske konvencije. Sadašnja tajna svjedočenja i istraživanja jamče da se u klaonicama mnogim životinjama pri punoj svijesti skida koža, bivaju razderane, stavljene u vrelu vodu, dok se ne uguše u vlastitoj krvi. Zakon o dobrobiti životinja iz 1999. godine to i dopušta pri klanju za vlastite potrebe svih vrsta životinja. Hrvatska je potpisnica Europske konvencije
o klanju koja obavezuje na omamljivanje prije klanja, a to se kod nas ne čini.

Medjunarodni prosvjediprotiv krzna
13. veljače 2006. održan je Međunarodni prosvjed protiv korištenja mačaka i pasa radi krzna ispred Kineske ambasade u Zagrebu. Inicijativu je uputila izraelska organizacija "Glas za životinje", a organizatori najavljuju okupljanja ispred kineskih ambasada diljem svijeta, u Tel Avivu, Parizu, Nici, New, San Franciscu, Beogradu...

Prosvjedi protiv cirkusa sa zivotinjama
U petak, 02.12.2005. u 11h, u Bastionu u Tvrđi, održati će se konferencija za medije o nužnosti zabrane cirkusa sa životinjskim točkama i zloglasnom cirkusu Gärtner.
U četvrtak, 08.12.2005. s početkom u 15:30h, održati će se veliki prosvjed protiv cirkusa Gärtner, ispred samog cirkusa, na lijevoj obali Drave, na prostoru iza parkirališta Copacabane.

Post je objavljen 28.09.2006. u 10:07 sati.