Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Najavljujem odsutnost

Danas potpisujem raskid ugovora sa poduzećem u kojem sam proveo skoro 8 godina. U to vrijeme je to bilo moje prvo ozbiljno zaposlenje.

Što je to bilo ozbiljno? Firma je izgledala kao firma, za razliku od onih malih ureda u kojima je nekoliko poduzetnih ljudi sjedilo i zapošljavalo studente i ljude kojima je nužno trebala kinta jer nisu bili zaposleni u vojsci ili policiji, a nisu bili ratni profiteri. Posao nije bilo prodavanje magle već veletrgovina sa 4 distributivna centra u Rijeci, Zagrebu, Zadru i Slatini te maloprodaja sa mrežom od 60 prodajnih mjesta od Vukovara do Dubrovnika.

Mislio sam da sanjam. Nisam mogao vjerovati da se to meni događa. Nije baš mjesto za inženjera elektortehnike ali dobro je - odlično je. Do tada sam radio kao:
- akviziter Gospodarskog vodiča
- čistač tankova u Viktor Lencu (nije trajalo duže od 3 tjedna u komadu)
- konobar (dvije ljetne sezone)
- soboslikar (godinu dana na crno za vrijeme studija i 6 mjeseci nakon diplome)
- animator na brodu (malo sviraš i malo se zajebavaš sa čehinjama iako su konobari uvjek bolje prolazili)
I onda je upalilo to: na posao moraš u odjelu, daju ti službeni auto pa putuješ i još dobiješ dnevnice. Mislio sam da mi netko želi nešto smjestiti.

U ovih 7 godina i 3 mjeseca nije mi nitko ništa smjestio, ali sam se zato najeo govana i govorio kako su ukusna. Hvala onima koji su mi to omogučili. Ipak ova firma je uložila barem 10.000€ u moje dodatno obrazovanje i omogučila mi da se odmaknem od konobara, soboslikara i prodavača magle. Strpljivo sam čekao svoju priliku i shvatio sam da se ona u ovom okruženju ne nalazi.

I što sad. Ponovo magla? Sada bi najrađe u soboslikare.

Sad krečem u nešto što je potpuno neizvjesno. Krečem u privatni posao i nastojat ću iskoristiti svoje stečeno znanje. Pridružit ću se konzultantskoj kući iz metropole i osnovat ću njihovu podružnicu u Rijeci.

U skladu s gore navedenim, najavljujem svoje odsustvo za cca slijedećih mjesec dana dok se ne uhodam, uspostavim veze, ured i sve ostalo. Vama želim mnogo zabave na ovim stranicama i nadam se da ću vas ovdje pronači kada se ponovo konektiram.

Post je objavljen 28.09.2006. u 08:47 sati.