Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Okusi jeseni

Jučer smo imali jednu od najuspješnijih fešti. Goste su dočekali stolovi, klupe, stolice, nekoliko štandova s kojih se širio zamaman miris. Bilo je i glazbe i plesa. Fešta je počela u 5 popodne. Bura je brijala, organizatorima stvarala probleme jer neki natpisi i kulise nisu mogli biti postavljeni. Neko vrijeme su i plastične stolice letale unaokolo po trgu. Dok nisu došli posjetitelji i zasjeli. Bilo je najviše domaćih ljudi ali i turista. Britanci, Šveđani, Nijemci, malo starija populacija – uživali su. Za simboličnu svotu (10 kn) koja je išla u humanitarne svrhe, mogli ste dobiti krcat tanjur pašte s pazinskim puranom i tartufima. Miris tartufa potpuno je zavladao gradom. Samo su se mirisni tragovi poput hobotnice provlačili ulicama i pozivali na degustaciju. Bilo je i vina, i kobasa, i čobanca. Gljivarsko društvo izložilo je neke primjerke gljiva. Glazba je iza 8 utihnula, zavladao je samo žamor zadovoljnih gostiju.

Moja mažoretkinja imala je nastup, malčice su joj se nogice zamrzle ali je izdurala. Mlađoj sam posudila svoju vestu, pa se sklupčala na stolici i gledala program. Ja sam svako malo izlazila iz radnje, ostavljala na vratima poruku da ću sigurno možda uskoro doći, otišla pogledati, malo slikavavala i vraćala se u ugodnu toplinu. Vani je bilo dvadesetak stupnjeva, u zavjetrini ugodno ali kad te dohvati bura – ili se dobro utopli ili bjež! Oko pola osam pridružio nam se tajo, stigao iz metropole, kroz buru. Opet smo u kompletu!

U povodu čega je sve bilo Nastradali pazinski purani Gljivice

Jestivi ukrasi Mali kauboji Umaški folklor

Mažoretkinje Jesenji aranžman Vrijedni kuhari

Gužva oko kuhara Stol gljivara Zadovoljni gosti

Post je objavljen 28.09.2006. u 08:47 sati.