Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idemisenegde

Marketing

ČESMO v(r)ača

Ispitivanje ukućana (komada jedan) o neradu česme večeras srećno privedeno kraju.
Na radost komšija i perača suđa (komada takođe jedan).

Elem krenimo redom.
Istraživanje metodom posmatranja je pokazalo, da je pre mesec dana česma u kuhinji iz nepoznatih razloga smanjila svoj mlaz! Ne mlaznicu, ne fi. Samo mlaz. Hopala. Jedno jutro...prc. Curka.
O kej. Ispitivač se počešao po glavi. Levom rukom. Posle neuspelih promrdavanja vijuga metodom češanja, došao do zaključka da ispitivanje treba nastaviti sutra, idući logikom da se neke stvari kvare i popravljaju same od sebe iz civilizacijski nepoznatih razloga i da još nije razlog za ozbiljnije prilaženje problemu.
Sutra osvanulo. Ko svako sutra. Češanje nastavljeno. Ne samo levom. Nego obe ruke. I gledanje u sve veću gomilu suđa koja treba da se, jel, opere. Sa onim prc što curi, je to jako otežano. Za strpljive i dokone cenim da je to pravi užitak. Ne spadam u te. Da sam na putu učenja strpljenju, pa recimo da jesam, ali ove tehnike su definitivno veoma neefikasne. Za mene.
Istraživanje nastavljeno metodom "otvori sudoperu dole, i vidi šta se jebeno dešava". Pri tom otvaranju pronađi ventil. Pri pronalaženju ventila seti se gde su ti svi mogući i nemogući alati koji će ti zatrebati.
Istraživanje naglo prekinuto MORAJUĆIM odlaskom na posao. Opravdanje, "prcavo mi curi česma" u kapitalističkom površinskom kopu izazivalo bi samo podizanje nekih obrva i možda najmudriji odgovor. Pozovi majstora, na koji ja, kao vredni rudar, ali još vredniji istraživač, ne pristajem.
Istraživanje nastavljeno. Narednih dana. Između curkajućeg pranja suđa i nove tehnike kako-se-naučiti-strpljenju. Pri savladavanju tih tehnika obavezno je čelo zalepiti na gornji element iznad sudopere, nastavljajući mentalne tehnike istraživanja, pitanjima: Jebo te, šta ti je?
Istraživanje nastavljeno.
Alat nađen. Spremljene komšije na mogući potop. Naravno da ONI to ne znaju, ali kapiram, Dunav je skoro nadolazio. Nisu oni to tako brzo raspakovali. Lenj je to svet. Verujte mi. Znam kako prazne smeće.
Istraživanje metodom odvrtanja, ispuštanja vode iz bojlera, pravljenja svinjca je pokazalo da NEMA NIČEGA na šta se sumnjalo! Ni kamenca, ni neidentifikovanih objekata zaglavljenih NEKIM čudom u protoke, ni loših podzemnih voda...ama niš. Sve uneto u zapisnik.
Češanje nastavljeno. Sa svim mogućim udovima.
Istraživanje skoro obustavljeno.
Istraživač skoro stao pred onom mudrom Pozovi majstora. Ali...istraživačka posla.
Elem. Tako u curećem istraživanju uvek se desi nepredviđena okolnost. Hm. Sluti mi da je ne baš tako nepredviđena (ali to će već buduća istraživanja drugog tipa utvrditi).
Nameštanje flaše za plin. Pri tome biti jako aljkav. Bučan. Udariti NEŠTO!
Uzeti pravi istraživački čajnik, posegnuti za curećom vodom....i gle čuda.

Prc više nije prc.
Prc je MLAZ, jbt!

Istraživač nastavio češanje.
Levom rukom.

Desnom kuva čaj.



Post je objavljen 28.09.2006. u 00:37 sati.