Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 16. dio

PRIČA O VATRI

Drugi rad koji je učinio isti dječak Cyril odlično, se nadovezuje na neke od priča koje sam iznio na prethodnim stranama ove knjige. On i njegov stalni prijatelj obavljali su jedne noći uobičajeni posao kada su primjetili odsjaj velike vatre. Ne oklijevajuci krenuli su dole želeći vidjeti da li mogu biti od ikakve koristi.
Ogroman hotel, tik do velikog jezera bio je u vatri i dimu. Zgrada i dućani na katovima činili su tri strane oko vrta zasađenog drvećem i cvijećem, a na unutarnjoj strani nalazilo se jezero . Do njega su dopirala dva krila zgrade . Veliki prozori gotovo su se nadvijali nad površinom ostavljajući sa strane samo uski prolaz .
Pročelje i krila izgrađeni su unutar tunela u kojem su se nalazile uzdignute rešetke . Kada je jednom vatra izbila širila se gotovo nezamislivom brzinom . I prije nego što su je naši prijatelji i primjetili tijekom svog astralnog putovanja , jednu etažu zahvatila je vatra. Srećom uglavnom su svi žitelji bili spašeni , ali su mnogi od njih dobili ozbiljne opekotine i druge povrede .
Ostao je jedan maleni dječak zaboravljen u jednoj od gornjih soba lijevog krila . Njegovi su roditelji bili na plesu. O požaru nisu znali ništa. Da se netko i sjetio njihovog sina, bilo bi kasno. Vatra je toliko uznapredovala u torn krilu zgrade da se gotovo više ništa nije moglo učiniti. Njegova je soba gledala na vrt, pa je stoga bio odsjč'en od bilo kakve pomoći. Dječak nije bio svjestan opasnosti.
Gust zagušljujući dim postepeno je ispunjavao sobu i njegov je san postajao sve dublji i dublji.
U takvom ga je stanju zatekao Cyril koga su os-bito privlačila djeca u opasnosti. Njegovi prvi napori bili su usmjereni na pokušaj podsjećanja nekih ljudi na dječaka. Bilo je uzalud. Zaista je bilo malo mogućnosti da mu netko pomogne, pa je uskoro ustanovio da je to gubitak vremena. Stariji pomagač je tada materijalizirao Cyrila u sobu te ga uputio da probudi napola omamljeno dijete. Nakon velikih poteškoća Cyril je uspio ali dječak je čitavo vrijeme bio u polubudnom stanju pa ga je trebao gurati, vući, bodriti i pomagati mu na svakom koraku.
Najprije su iz sobe ispuzali u sredisnji hodnik koji je vodio kroz krila. Vidjevsi da vatra i dim pocinju prodirati kroz pod daljnje napredovanje postalo je nemoguće .
Cyril je odveo dječaka natrag u sobu . Kroz prozor su izašli na kamenu izbočinu oko deset centimetara široku koja se pružala uz zid neposredno ispod prozora. Cyril je oprezno napreao držeći svog malog prijatelja tik do zida. Pri kraju kamenog bloka gdje se vatra doimala slabijom ušli su kroz otvoreni prozor i ponovo dosegli prolaz nadajući se da će na kraju hodnika pronaći još uvijek prohodne stepenice. Kako su one bile pune dima i vatre morali su se hodnikom povući natrag. Cyril je nastojao da dječak usta drži neposredno do poda. Doprli su do rešetke otvora lifta koji je vodio nadole u središte bloka.

* Nastavlja se *

Post je objavljen 27.09.2006. u 20:06 sati.