Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carpacco

Marketing

danas me idu slatke stvari...neznam zašto


MRAMORNI KOLAČ




NAMIRNICE:

150 GR MASLACA
10 ŽLICA ŠEĆERA,
3 ŽUMANJCA,
250 GR MEKOG BRAŠNA,
˝ PRAŠAKA ZA PECIVO,
3 ŽLICE MLIJEKA
KORICA LIMUNA,
3 BJELJANKA.
100.GR. ČOKOLADE



PRIPREMA:

POMIJEŠATI ŽUMANCA SA ŠEČEROM I TUČI MIKSEROM, U BRAŠNO DODATI PRAŠAK ZA PECIVO TE GA DODAVATI SMJESI OD ŽUMANJCA I ŠECERA, DODATI MLIJEKO KORICU OD LIMUNA I SNIJEG OD BJELJANJAKA.
NAPRAVLJENU SMJESU PODIJELITI NA 2 DIJELA I U JEDAN DIO DODATI OTOPLJENU ČOKOLADU. U NAMAŠČEN I POBRAŠNJEN PLEH NAIZMJENIČNO DODAVATI MALO JEDNE I DRUGE SMIJESE.
PECI NA 175 ¨*C 40 MINUTA KAD JE PEČENO POSIPATI ŠEČEROM U PRAHU



VODENA TORTA




NAMIRNICE:

4 ŽUMANJKA,
4 BJELJANJKA,
8 ŽLICA KIPUCE VODE,
180 GR BRASNA
250 GR ŠEČERA



PRIPREMA:

ŠECER I ŽUMANJKE UMIJESATI I POLAKO DODAVATI ZLICU PO ZLICU BRASNA I NAKON TOGA ZLICU PO ZLICU VODE I NA KRAJU UMIJESATI SNIJEG OD BJELJANJAKA. PEČI NA 175*C 45 min.


NADiJEV:

150 GR ŠECERA,
4 CIJELA JAJA
2VANILŠEČERA

Priprema:

TUĆI NA PARI DOK SE NE ZGUSNE. KAD SE ZGUSNE DODA SE 150 GR COKOLADE I KAD SE OHLADI DODATI JEDAN CIJELI MASLAC I RAZMUTII MIKSEROM U GLATKU KREMU PREMMAZATI BISKVIT I STAVITI HLADITI BAREM 3 SATA





KAKAO ŠNITE



NAMIRNICE:


5 GR MASLACA,
2 ŽUTANJKA,
2 BJELJANJKA,
240 GR ŠEČERA ,
40 GR KAKAO,
2,5 DL MLIJEKA,
250 GR BRASNA MEKOG,
˝ PRAŠKA ZA PECIVO


PRIPREMA:

ŠECER I ŽUMANJKE MIJESATI I POLAKO DODAVATI ZLICU PO ZLICU BRASNA POMIJEŠANOG SA PRAŠKOM ZA PECIVO,, NAKON TOGA ZLICU KAKAOA I MLIJEKA, TE NA KRAJU UMIJESATI SNIJEG OD BJELJANJAKA. MASLACEM NAMASTITI PLEH I POSUTI GA BRAŠNOM I U NJEGA ISTRESTI SMIJESU.
PEĆI NA 180 *C 40 MINUTA. KAD JE GOTOVO POSUTI ŠEČEROM U PRAHU


PANJ

TIJESTO :


8 BJELJANJCA,
8 ŽUMANJACA ,
200 GR ŠEČERA,
250 GR BRAŠNA
SOK I KORICA OD LIMUNA,
LIKER TRIPLE SEC OD LIMUNA ILI NARANĐE,
70 GR PISTACIJA



NADIJEV:

150 GR ŠEČRA,
4 ŽUTANJKA,
2 VANILIJA,
60 GR ČOKOLADE,
1/2 DL MLIJEKA,
100 GR BRASNA,
250 GR MASLACA,
3 ŽLICE JAKE CRNE KAFFE.


PRIPREMA: ZNATE ILI?


Post je objavljen 27.09.2006. u 17:21 sati.