Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edenicruz

Marketing

Internacionala

RostiljcicProdje tjedan dana skoro kako nisam pisao. Khm... sve je u redu s mojim urinarnim traktom da se ne biste odmah zamislili da se javno zalim na takve stvari. Ne zalim se. Jos, barem. Tjedan mi je prosao u hrpi internacionalnih iskustava - brdo orijentacija urodilo je nekim novim poznanstvima i tako. Bio sam i na dva rostilja - ni do koljena slicnim priredbama koje smo imali prilike prirediti na Bundeku ili Jarunu. No dakle, koga sam sve upoznao?



Setaliste uz plazu u Santa BarbariUglavnom se druzim s Veljkom iz Beograda koji je ovdje isto kao i ja dosao na PhD. Samo sto je on racunarac pa je otisao na program iz Computer Science. Sasvim dobar tip, cak i slusa slicnu muziku ko i ja. Otkrili smo da postoji punk band iz Santa Barbare, sto bi bilo kao da postoji punk band s Pantovcaka i Salate. Ma sigurno postoji, al kakav je to punk. Uglavnom, bend se zove Rich Kids on LSD ili skraceno RKL. Ne znam kako zvuce, al valjda su dobri. Da stvar bude ljepsa, Veljko kaze da njihov grafit postoji na njegovoj zgradi kod kuce i da sve do sada nije znao sta to znaci, a kad ono...



Plaza u Santa BarbariUpoznali smo i Fioru s Kosova koja je studirala dodiplomski negdje u Illinoisu (ne Prenneru, nije u Chicagu), a sada je dosla ovdje na MA studij iz Global and international studies. Na mom zavodu, osim Slavena iz Sarajeva, i prof Mezica iz Rijeke, radi i Liz iz Maroka kojoj su oba roditelja iz Hrvatske i koja razumije hrvatski, ali ga ne govori. Slicno kao i Fiora, koja tvrdi da joj je bolji engleski od "jezika regiona" pa s njom pricamo engleski, ali ona nas u potpunosti razumije. Mogli bismo osnovati klub balkanaca na jeziku regiona, cisto ovako, da se vidi kako smo jaki. Danas su inace na orijentaciji upotrijebili glagol "to balkanize" koji znaci rascjepkati, u smislu da se pojedini dijelovi vise ne podnose. Kao npr HDZ nakon Franjine smrti.



Predvecer u Santa BarbariSada sam krcat informacijama, prekosutra pocinje nastava. Ovdje se studentima daje materijal unaprijed i ocekuje se da ce ga oni prouciti do sata. Npr. sad imam za procitati poglavlja 2.1 - 2.3 iz Linear Systems Theory and Design do iduceg sata. Zivi bili pa vidjeli. Osim nastave u klasicnom smislu imam i tri razlicita seminara:
profesionalni seminar na kojem se slusaju predavanja iz raznih podrucja struke,
zavodski seminar na kojem ce svaki profesor u jednom satu predstaviti svoj laboratorij i programe kako bismo se kasnije znali odluciti tko ce nam biti advisor i gdje cemo raditi i
seminar za asistente na kojem ce nas uciti kako predavati. Sve u svemu, trebalo bi biti zanimljivo.



Rage Against the MachineUclanio sam se i u Sindikat americkih radnika u autoindustriji. Zanimljivo, s obzirom da nit sam Amer, nit imam auto, nit znam radit na njemu. Al eto, nekim kozmickim spletom okolnosti, sindikat asistenata na sustavu University of California je dio gorenavedenog sindikata. :) I mislim se malo vise aktivirati u sindikatu. Ipak se sada radi o placama, zdravstvenom osiguranju, stazu i tako. Dosta se cine dobri ljudi iz sindikata, a i UCSB je poznat po studentskim demonstracijama tako da nema smisla da se to propusti. Skoric bi uzivao ;)))



Cuko Ivan i jaStigao mi je i krevet i sad konacno mogu ko gospodin coek spavat na njemu. Laku noc!

P.S. Na slikama je rostiljcic u Santa Barbari i zalazak sunca. Cuko se zove Ivan (ne John nego Ivan, jer je vlasnikov sef dao ime, a Rus je). I ja, jutros na radionici o sindikatu. Trebali smo napraviti svoj plakat. Nadam se da mi je dobro krenulo.


UPDATE: PROLETERI SVIH ZEMALJA - UJEDINIMO SE!



Post je objavljen 27.09.2006. u 10:19 sati.