Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wrunga

Marketing

Pa se vrte u krug

Eto ga, dakle stiže obećani opis puta.
U petak popismo kavu u Slavonskom Brodu, sto sam puta prošao kraj Broda, ali nikad ne svratih, pa smo to ovom prilikom ispravili. Nakon toga stizanje u Bg, odsjedanje u uredu Ilegalnih poslastičara o kojima sam pisao prošli tjedan. Ekipa ode u Indie Go, fino jedno mjesto, kažu, a ja ostao u uredu ne bih li sa Borisom S. raspravio temeljna pitanja poetike, etike i temeljnog smisla univerzuma.
Kad su se nešto nakon šest sati ujutro vratili vidno razveseljeni poslastičari, ja sam krenuo na spavanje.

Subotu je obilježila potraga za mikrofonskim kabelom, koja bi završila bezuspješno da Pavlec nije pronašao isti kod jednog propalog glazbenika.

Nakon toga drijemanje (nismo se naspavali noć prije, vidi gore), pa ZMUC. ZMUC je Zemunski mali umetnički centar i nalazi se u Zemunu, pa se naša dvočlana delegacija osjećala kao kod kuće.
Od mikrofona nije bilo ništa, pa smo izveli unplugged sviročitanje na otvorenom.
Prije toga sam se okrijepio finim jelima i pićima u restoranu zvanom Šaran, tik do ZMUC-a. Preporučujem.

Sviročitanje je počelo ćelavo,sve dok domaćin Tobić nije malo pripomogao svojom novom pjesmom pod radnim naslovom "Pa se vrte", te je sve privedeno kraju na užitak okupljenih. I spomenuti Boris S. otpjevao je svoj deseterac o kraljeviću marku uz moju skromnu pratnju u stilu akustičnog thrash metala
sretosmo mladića iz Čakovca, Davora, koji se također nekako našao u ZMUC-u. Bila je tu i simpatična Portugalka, pa čak i jedan mladić iz Pančeva imenom Vlada.

Dio koji je uslijedio u zatvorenom bio je nadrealan. Znatno umoran, prilegao sam na dvije stolice, a onda je Tobić uzeo gitaru i počeo izvoditi ono što inače izvodi. Polako sam se pridizao, a onda je Tobić gitaru uručio meni.
Bilo je svega - revolucionarnih pjesama Zdravka Čolića, starogradskih, narodnjaka, sjetili smo se i Thompsona i Vuce, a spomenuta Portugalka je svirala i pjevala Toma Waitsa glasom Suzanne Vega na 78 okretaja. Četiri sata arlaukanja bez odmora, uz lajtmotiv "Pa se vrte, pa se vrte..."

U nedjelju oproštajna kava, te miran i siguran put.
Vozite oprezno, kao ja!

Pronašao sam sliku koja se nalazi u WC-u ZMUC-a, citiranu u prethodnom postu.
Pa se vi mislite kakvo je to mjesto.

Photobucket - Video and Image Hosting

I da, vrijeme je bilo lijepo, samo su noći bile pomalo prohladne.

DODATAK: Komentari postaju sve čudniji. Vijest o nesreći koja se spominje nalazi se ovdje. Moli se pixie da se svejedno javi, da se ljudi osjete bolje.


Post je objavljen 29.09.2006. u 22:18 sati.