Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Predsjednikov ustašoid

S Predsjednikom uz kavu (Hrvatski radio, 25. 09. 2006.)

-Ovi kritičari žele Budu Lončara prikazati u jednom odioznom svijetlu da bih ja dobio kritiku, kao kada je nekakva individua napravila prijavu na njemačkom sudu protiv Josipa Perkovića koji je ustrojio hrvatsku obavještajnu službu, a nekada je radio u državnoj sigurnosti. Budući da je Perković Saša kod nas - jasno da je udar išao na Perkovića Sašu da bi se ustvari mene prozvalo zato što je on savjetnik ovdje; čovjek koji je do kraja profesionalac, koji to sjajno radi i koji je patriot od glave do pete, da tako kažem. To te kritičare ne smeta! Posebno njih smeta moj antifašizam. To su dobrim dijelom ustašoidi koji ne mogu prežaliti propast NDH, a slušajte i malo dijete zna da su se saveznici dogovorili i u Teheranu i u Jalti da sve tvorevine nastale u Drugom svjetskom ratu moraju nestati...,... i da su svi Hrvati bili ustaše, Drugi svjetski rat bi jednako završio. Ali ustašoidi skroz misle da je antifašistička borba bila promašaj - pa to je svijetla točka hrvatske povijesti.

* Na koga mislite kada kažete ustašoidi, na nekoga u Večernjem listu ili?
- Oni će se prepoznati, budite bez brige.

* A je li ih ima u Večernjaku?
- Mislim da ih ima."

Mesić u obrani Perkovića


Streaming čitave emisija s weba Hrvatskog radija


Nedavno sam napisao da su SAD uskratile Mesiću susret s Bushom na Okruglom stolu o demokraciji zbog savjeta koje mu daje Budimir Lončar, zadnji ministar vanjskih poslova SFRJ -->Ameri Mesiću uskratili susret s Bushom.

Već godinama tražim da se ispita odgovornost Josipa Perkovića u Udbinim atentatima na emigrante po Zapadu --> Tomo Novaković alias Josip Perković iz 1977.

Pa sad evo priznajem da sam se prepoznao u Predsjednikovoj izjavi Hrvatskom radiju. Jesam, ustašoid sam zato što ne štitim odgovorne za zločine Udbe. Ustašoidi sjede i u njemačkom tužiteljstvu koje je izdalo tjeralicu za Josipom Perkovićem. Ustašoidi su svi oni iz State Departmenta kojima se ne sviđa Budimir Lončar.

Ovakve gluposti hrvatski predsjednik može prodavati domaćoj javnosti. To što po tvrdoglavosti i bezobrazluku sve više podsjeća na dr. Franju Tuđmana, možda Hrvate previše i ne smeta jer i nisu pokazali ozbiljnije protivljenje postavljanju Tuđmanovog spomenika u Zagrebu koje gura Mesićev prijatelj Milan Bandić. Ali, hrvatski najvažniji saveznici Nijemci i Amerikanci jasno su pokazali što misle o Tuđmanu, pa ne vidim razloga zbog kojih bi više štedjeli Mesića.


Post je objavljen 26.09.2006. u 14:00 sati.