Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Počela proslava blagdana svetog Mihaela i Dana Donjeg Miholjca

DONJI MIHOLJAC - Fišijadom u Hotelu Borik u Donjem Miholjcu, performansom Kluba mladih, te krosom ulicama grada pod motom "Trčanjem do zdravlja" i koncertom domaćih bendova, u Donjem Miholjcu proteklog je vikenda počeo program proslave Dana grada i blagdana svetog Mihaela - zaštitnika grada. Kako doznajemo, ove će godine u program proslave tijekom devet dana biti uključene gotovo sve udruge s područja Donjeg Miholjca, a očekuje se i nazočnost brojnih gostiju.
Nakon što je jučer na Staroj Dravi održan Kup grada Donjeg Miholjca u lovu ribe, za večeras u 20 sati u kinodvorani predviđena je kazališna predstava, te nastup KUD-ova "Josip Čoklić" iz Rakitovice i "Franjo Ebling" iz Svetog Đurđa, kao i nastup Matice umirovljenika Donji Miholjac. Izložba likovnih radova održat će se u utorak u velikoj dvorani dvorca Mailath, dok će se u srijedu u 18 sati na istoj lokaciji održati promocija monografije Pozdrav iz Donjeg Miholjca. Dva sata kasnije održat će se folklorna večer s KUD-ovima s područja grada, te koncert Vlatke Kopić Tene i Pjevačkog zbora Miholjanke.
Središnji dio proslave, gradski oci Donjeg Miholjca predvidjeli su za četvrtak prijepodne, kada će se, uz polaganje vijenaca na spomenik poginulim braniteljima, održati i svečanost završetka građevinskih radova na otklanjanju arhitektonskih prepreka za invalide, svečano otvaranje novouređenih ureda katastra Donji Miholjac i svečana sjednica Gradskog vijeća.
Na sam blagdan svetog Mihaela (petak, 29. rujna) u 11 sati bit će služena sveta misa u župnoj crkvi u Donjem Miholjcu, dok će u večernjim satima na Trgu Ante Starčevića žonglerke vatrom iz Osijeka izvesti atraktivan program. Program proslave trebao bi se zaključiti u subotu odbojkaškim trobojem Donjeg Miholjca, Osijek-Retfale i Belišća.
Autor: L.ANIČIĆ
www.glas-slavonije.hr

Post je objavljen 25.09.2006. u 14:50 sati.