Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/godgavemetaltoyou

Marketing

BLACK SABBATH

Prvi i jedinstveni heavy metal bend možemo nazvati Black Sabbath!
Okupili su se pod postavom u kojoj su snimili najbolje albume u svojoj karijeri! Ozzy Osbourne kao pjevac, Tony Iommi kao gitarista, Terrance «Geezer» Butler kao basista i Bill Ward kao bubnjar!
U pocetku su svirali nekekav blues folk, ali kasnije Tony Iommi dolazi u bend sa zamisli da osnuju legendarni bend koji ce nositi ime jednog horor filma Black Sabbath! Svoj imid grupa je pokazala žestokim rifovima, sniženim darkerskim zvukom koji je odlicno pristajao Ozzyjevom vokalu, strašnim omotima i raznim horor zvijerima! Na žalos bend je zadesila jedna nesrece prije izdavanja prvoga albuma! Tony Iommi ostao je bez vrhova prstiju desne šake što mu je onemogucavalo da svira gitaru! Tako je on te vrhove zamjenio umjetnima i spustio visinu žica da bi mogao lakše trzati! Nesreca se inace zbila u tvornici gdje je on radio!
Prvi album koji su izdali nazvali su Black Sabbath iz 1970. godine i bio je iznimno uspješen!
Nažalost u grupu je polako pocelo stizati ludilo droge i alkohola što je bila posljedica mnogobrojnih svada!
Ozzy 1979. napušta bend! Od tada sve su se više mijenjali clanovi, grupa se palila i gasila i polako nestajala da bi se na kraju 1998 okupili u postavi u kojoj su djelovali od 1970 i odradili par dobrih koncerata kao potsjetnica na staru slavu!Najlegendarnije pjesme: Sabbath bloody sabbath, Paranoid, Iron Man, War pigs, N.I.B, The wizard, Heaven and hell, Snowblind, Wicket World, Children of the grave.......


Post je objavljen 24.09.2006. u 00:12 sati.