Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/loveispower

Marketing

Brazil

Od uvijek sam htjela otputovati u Brazil. Ta želja mi se još nije ostvarila, ali nadam se da bude. Evo nešto o Brazilu...

Brazil je država u Južnoj Americi. Proteže se na velikom području, obuhvatajući središte kontinenta i istočnu obalu Atlantskog oceana. Graniči sa Urugvajem, Argentinom i Paragvajem na jugu, Bolivijom i Peruom na zapadu, te Kolumbijom, Venezuelom, Gvajanom, Surinamom i Francuskom Gvajanom na sjeveru. Velik dio Brazila pripada slivu rijeke Amazone i prekriven je kišnim šumama.

Portugalski je službeni jezik, a jezik kojim Brazilci govore je dijalekt kojeg lingvisti nazivaju brazilski portugalski. Glavni grad je Brasilija, njihova službena valuta je Real.


Vlada

Predsjednik države je Luiz Inacio Lula Da Silva, a partije su: Demokratska socijalna partija, Nacionalni savez i Brazilska socijalistička partija.

Geografija

Brazil je 5. po veličini država na svijetu. Nalazi se u Južnoj Americi, i ujedino je najveća država na tom kontinentu. Nju većinom prekriva tropska šuma, a na istočnoj strani izlazi na Atlantski ocean. Kroz Brazil protiče jedna od najvećih rijeka na svijetu Amazona. Amazona ima najveću količinu vode od svih rijeka na svijetu. Glavne rijeke koje protiču kroz Brazil su: Amazona, San Francisco, Tocantins...

Privreda

Brazil sadrži velika prirodna bogastva. U Brazilu se nalazi prašuma Amazon. Razvijena je posebno industrija i privreda. Veliki udio imaju firme iz SAD, Švicarske, Japana, Francuske. U posljednje vrijeme zabilježen je veliki industrijski napredak. Svake godine se posijeku velike površine šume. Te se nove površine upotrebljavaju u poljoprivredi. Najveći dio plantaža je u vlasništvu velikih feudalaca. Veliki utjecaj imaju i strane kompanije.

Ovo je Brazilska zastava...

Brazilska zastava

A ovo je Brazilski grb...

Grb Brazila


Post je objavljen 23.09.2006. u 17:53 sati.