Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/getyourgunn

Marketing

Okolina, pritisak i novi život

A napokon… vikend je počeo. Odmah mi je raspoloženje bolje. Više nisam mogla dočekat taj petak. Večeras naravno idemo u Ziher. Mislim, barem znam za Luciju, Mariju i sebe. Dina nam je bubana, pa neće, valjda. Puco brzo mi ozdravi, a kaj se tiče kemije ni ja nisam mislila da će ispast ovak. Bila sam uvjerena da ću dobiti kulju, mala nada je bila za dvojku. A na kraju, gle! Opet smo danas pisali test iz kemije… mislim, žena je luda. Već u ova prva tri tjedna pisali smo dva testa. Koma!! Ali zato ću se večeras opustit i zabavit'.
Svenči dal dolaziš??! Iamo dogovor, kaj ne??
Uglavnom, lijepo je to. Vikend počinje. Za mene već je. A vi se još patite u školi. Ajoj,…
E da, imate slikice kaj sam stavila s strane u boxevima. Da baš tu, s lijeve strane. :)
Pa poglejšite si ih…

Eto, razmišljala sam. Da, jesam, zbilja…
Koja je svrha ovoga svega. Čekaš da dođe vikend kako bi opet za par dana išao u školu. I onda škola-doma, škola-doma. Lijepo, ma za popizdit'. I što nakon srednje ili faksa?? Moraš radit, svi očekuju od tebe da središ sve oko sebe i imaš obitelj… naporno,… ne znam, meni se jaaako sviđa kako je trenutno. Ne želim odrasti niti imat 18 godina. Sad je super. Starci daju pare, mi idemo van, ako napravim koju pizdariju izvučeš se na to da si sad adolescent i kažeš kako su ti starci jednom isto bili ovakvi. (barem ja…) a kada pogledam, kaj naši starci sada imaju od života? Idu na posao, dolaze kući, brinu o nama nezahvalnim balavcima i ne priušte si ništa kako bi mi uživali. I to je nama sasvim u redu i normalno. Ono, kad odem s starom u grad i kupim 4 majice i hlače, za koje već unaprijed znam da od tih majica dvije neću nosit, a preostale ću pospremit u ormar i nosit istu, staru robu… a oni se trude i trude da nama bude ljepše i bolje. Pa kada mi koji put prigovore da ne budem bezobrazna prema njima ja još jače nabijem kontru i onda je kaos!!! Ali tada ne razmišljam o njima, već o sebi, kako sam ja uvijek u pravu i da su oni stari pa nikaj ne kuže. Poslije se osjećam krivom, sebičnom, previše odbojnom… ne znam da li vama kada tako dođe. Kao i sada naprimjer, pišem po blogovima, a znam da kad dobim račun da će biti svađe. I znam da nije u redu što nabijam tolike račune za telefon i onda se opravdavam da si ne mogu pomoći. Vraga, ne mogu. Naravno da mogu. Samo to ću tek shvatiti kad budem imala svoj posao, svoje pare i svoj telefon.
Zato ljudi, ne budite uvijek okrutni prema starcima. Zapitajte se kako je njima.

A kaj se tiče happy family, jednog dana… ne znam,… svi očekuju od tebe da se skrasiš i osnuješ obitelj, da se udaš i rodiš najmanje 2-3 djece. Jer kaj će ti samo jedno?? Pa da, ima se para pa udri. Mislim da su djeca veliki problem. Ne u pogledu problema kojeg se treba riješiti, već problem oko odgoja, škole… pa kaj ak mi djete ne želi učit?! A želiš da se trudi i radi, da mu jednog dana bude bolje. A ono ti se smije u facu i kaže da si oštrokonđa koja mu neda disati. Djeca su smotana i ne kuže. Nisam ni ja shvaćala. Do određenog vremena…
A kad pogledaš ,kaj češ kad ostariš. Bit sam?! Mislim da je predivno roditi djete… s osobom koju zbilja voliš. I što nije fascinantno kako je sve to povezano i u prirodi. Majke s mladima, očevi paze i štite svoju vrstu i svoje mlade. Lijepo,… Priroda je svršena, potpuna i lijepa. Jedini koji sve to remeti je čovjek. Mi...
I tako gledam kako okolina vrši pritsak na nas. Pa od malih nogu ti govore- da li imaš kakvu curu ili dečka?? Ovisno kome. I tako te navikavaju, osobito cure da će jednog dana biti mame pa nam uvale bebu i flašicu. pa ti ženo, peri i kuhaj… ma nemoj,… ili, pitam se, kako je ljudima koji vole isti spol?? Mislim da im je teško. Zamisli kada te pitaju da li imaš curu, a tip ono ne zna kaj da veli. Šta, da kaže starcima i frendovima- 'ne, iam dečka. U sretnoj smo vezi.' Iam frenda koji je malo,… a kak da velim. Po ponašanju vuče na žensko. Voli provoditi vrijeme s curama, pričati o šminkanju i takvim stvarima, koje su drugim dečkima glupe i nezanimljive. Okolina ga odbija. Ali zašto?? Svako je na svoj način, ne kužim… ja osobno ne osuđujem takve ljude. I da sad završim, šaljem vam veeeliku pusu svima.
Ajd, vidimo se večeras…
E, kaj se tiče rođendana još ćemo vam sve javit, ima vremena…

Pozdrav

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 22.09.2006. u 15:09 sati.