Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Makarska: Grad Spomenika

np Cult Of Luna – Salvation LP

Image Hosted by ImageShack.us

Makarska je definitivno postala grad spomenika. Dobar mi je bio anketni odgovor Darka Granića u zadnjoj Kronici na pitanje o novo postavljenom spomeniku povodom obilježavanja 100 godina makarskog turizma. – Al' su postavili još jedan spomenik u Gradu? Nemam pojma za to… - tako nekako odgovorio je doktor s Hitne pomoći, a ja sam se pročitavši komentar ugodno nasmijao, hehehe :))

Dakle, ispred ureda Turističke zajednice na rivi, u malom đardinu, prije neki dan su stavili veliku kamenu gromadu u kojoj 'leži/pliva' sam autor spomenika. Da, upravo tako. Ivica Šoda – Cotić, je za svoj spomenik 'Bonaca' iskoristio konture svog lica, i šablonu za 'blaženi izraz' izradio po svom. Vrhunski! Makarska ima spomenik živućem autoru. Uz onaj - koji je osvojio prvu nagradu na natječaju kojeg su raspisali Grad i Turistička zajednica, i ovaj - koji je završio na drugom mjestu izbora - je postavljen 'domaćem čoviku'.

Osobno mi se ideja za spomenik sviđa, ne ulazeći u dublje detalje vezano uz gore napisano, uostalom, bolji mi je nego prvonagrađeni iako mi je i on OK. Kontroverze se vrte u svakom slučaju oko oba spomenika, znači nešto tu ima. Lome se koplja, pričaju se svakojake zafrkancije kao i one jučer dok sam fotografirao, pokušavajući Čugelja staviti u što bolji odnos sa spomenikom. Nije mi uspjelo, vozao me je tamo-amo, a ekipa sa štanda pored spomenika je, naravno, kroz smijeh svašta komentirala.

Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 22.09.2006. u 10:46 sati.