Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/johnbezterrae

Marketing

Mission impossible, volume II

(ništa od slike, nijedan site ne radi...)

Vaš John Bez Terrae još je jednom bio pozvan iz rezerve da sudjeluje u nemogućoj misiji, iako je prošli put pokazao 0% entuzijazma i još manje fizičke spremnosti. Hvala dragom Bogu što ovaj put Tim Omega nije morao prolaziti kroz bespuća Goričine kako bi uhvatio (jebote, koja zajebana riječ, pet puta sam je popravljo!!) nekoliko šparoga željnih priganja u tavi. Ne, ovaj put lokacija plantažnog čišćenja je bio babin vrt. No vjerujte, to zvuči nedužno ali je prije sve nego nedužno...

Dakle, Tim Omega (Mater, Pater et Ego) je pozvan po naređenju Babe da se smjesta pojavi na lokaciji dva, prvi dolac, donji dio. Glavni elektroničar tima (Pater) smjesta je poslan na drugu lokaciju (čitaj: sekavanje barke koja je bila puna kiše) dok je ostatak tima pohrlio u vrt da se obračuna s ljutitom maslinom. Genocid počinje tek kada Baba pronađe košaru koja će odgovarati očekivanom teretu (cca 10 kg). Pronalaženje košare potrajalo je dobrih dvadeset minuta tako da je tim imao vremena za psihofizičke pripreme. Kao prvi problem iskrsnuo je nedostatak autana koji je disidentska skupina tigrastih komarica spretno iskoristila isisavši nekoliko litara krv, sve dok Mater nije konačno pokazala svoju domišljatost i nasprejala se pipsom protiv letećih insekata od glave do pete. John odbija takvu zaštitu jer mu trenutno nije bilo do trovanja insekticidom. Košara je pronađena i masakr počinje. Upravo u tom trenutku vraća se Pater i biva dodatno pojačanje. Maslina se branila svim raspoloživim sredstvima ali nije mogla odoljeti naletu četiri para ruku. Tim se spretno zavlači pod grane i trga najveće primjerke. Usprkos konstantnim upozorenjima da se nalazi pod Paterovom rukom, Johnu u lice dolijeće prenategnuta grana masline koja ga ošajdrači poput biča te usput lansira nekoliko maslinastih projektila. Oporavak traje nekoliko minuta te nakon povratka svijesti, John otkriva da je Đede organizirao potporu svojim borcima. No uskoro se pokazuje da se potpora sastoji od jednog kazetofona, jednog gumba za namještanje glasnoće koji je podešen na maksimum te jedne kazete pjevača pod imenom Dražen Zečić. Moral počinje opadati i tim gubi volju za životom. Volja se doduše brzo vraća kada Mater otkrije nešto zakukuljeno što je drijemalo podno masline. Nakon pomnog proučavanja te zajedničkog promatranja, izglasan je konsenzus da neidentificirani organizam ne ugrožava već dovoljno ugroženu misiju.

Nastavlja se sa branjem. Član tima Mater se pokazao kao veoma uspješan u pronalaženu i svladavanju najvećih primjeraka. Član tima na ispomoći, Baba, se naprotiv pokazala kao prava pošast. Iako je bila prestara za ovaj tip misije, nije se predavala, premda je prosipala sav ulov, rasparala uniformu na granu trstike te u nekoliko navrata gubila zubni nadomjestak (čitaj: dentijeru). Također je u nekoliko navrata slomila najveće grane te lansirala nedužnu bubamaru u pravcu Italije. Član tima John je dobio zadatak da odnese nekoliko trulih primjeraka ulova na mjesto za kompostiranje. Pristao je, iako je sumnjao u sigurnost kompostišta. Sumnje su se pokazale točnim kada je omanja hrpa sijena pokušala pobjeći dalje od Johna. Što je bilo ispod te što je odlučilo pobjeći umjesto napasti John nije htio saznati pa se požurio natrag. Na nesreću, strmeknuo se preko gnjilog ploda smokve te otklizao preko kolonije puževa niz dolac. Srećom, veliki betonski zid spriječio ga je od pada u sigurnu smrt. To nije uznemirilo Mater koliko činjenica da je John izgubio nekoliko tuceta zdravog ulova.

Lov se bližio kraju, maslina je priznala konačni poraz i kapitulirala, bezuvjetno. Baba je već odavno odustala te otišla tamaniti grožđe. Đede je nastavio s potporom dok su John i Mater molili Svevišnjeg da grom pogodi u Komolac i prekine isporuku električne energije. Pater ih je sve razočarao izjavivši da kazetofon može biti pokretan i na mobilni izvor energije (čitaj: baterije). Lov konačno prestaje i John se nada da se tim uskoro vraća u bazu. No. Mater izdaje direktivu da se ulov mora odmah narezati kako bi proces konzerviranja mogao započeti u najkraćem mogućem roku. Uslijedilo je višesatno narezivanje plodova što neću detaljno opisivati jer se uglavnom sastoji od riječi "dosada". Zadatak je na Babi da ulovu svakodnevno mijenja vodu. Tim vjeruje da ona neće biti dorasla zadatku (dijagnoza: skleroza). Omega Tim se konačno vraća u bazu ali tada Mater ustanovljuje da je zaboravila svoj mobilni telefon pa se John i Pater ponovo vraćaju na mjesto zločina i pronalaze izgubljeni inventar. Tim konačno dobiva nekoliko sati dopusta te se povlači na vidanje rana zadobivenih tijekom misije.

P.S. John se nada da će sutrašnji dan značiti kraj višednevnih poslova iako nije u to posve siguran, prvenstveno zahvaljujući Mater koja je najavila pohod na Grad, čim vremenski uvjeti postanu povoljni (čitaj: kada se mi uputimo po suncu a u gradu nas dočeka poplava).


Mission fucked...

Post je objavljen 21.09.2006. u 21:49 sati.