Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/setajucidaljinama

Marketing

PROBLEMI S PREHRANOM

Primjetila sam da u zadnje vrijeme mnoge djevojke pate od takvih probleme...Jer si sve one zamišljaju kako su predebele i sl.

Ja sam nekad tako razmišljala, al na sreću me prošlo prije nego sam imala kakvih gorih posljedica...

Znam par cura koje su u zadnja dva mjeseca smršavile na pola svoje nekadašnje težine...A inače su cure bile jako zgodne tak da ne znam što ih je na to potaknulo...

No, sve gora mi je činjenica kako sve mlađe cure obolijevaju od anoreksije...za to pogotovo ne znam koji bi mogao biti razlog, jer one sigurno ne misle o tome kako će se više svidjet kojem dečku i sl....Smatram da je to više pod utjecajem televizije gdje su okružene anoreksičnim glumicama, pjevačicama i sl i za koje se priča kako su najljepše žene svijeta i sl.

Zgrozilo me kada sam tako nešto pročitala na internetu, a evo o čemu se radi

U londonskoj bolnici Great Ormond Street su zbog poremećaja u prehrani tretirane i djevojčice u dobi od 7 i 8 godina.
Iz bolnice dodaju kako su slučajevi anoreksije i sličnih stanja rijetki kod tako male djece, no zabilježeni su više puta u proteklih 20 godina.
Pojavi poremećaja u prehrani mogu pridonijeti genetski razlozi, ali i početak puberteta, tzv. perfekcionistički karakter te zlostavljanje, dodaju znanstvenici.
Prošlog tjedna su vlasti u Madridu zabranile sudjelovanje pretjerano mršavih manekenki na modnim revijama, a na takav korak bi se radi izbjegavanja glorifikacije neprirodnog izgleda žena koji može impresionirati djevojčice mogli odlučiti i drugi organizatori sličnih revija u Europi.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
barbie lutke su malim djevojčicama oduvijek bile simbol ljepote, a slika prikazuje šta će im uskoro biti taj simbol ljepote


Post je objavljen 24.09.2006. u 14:24 sati.