Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Glavašev svjedok nećak je Antuna Gudelja


Kakva slučajnost! Jučer smo prvo čuli da je Damir Huber, jedan od svjedoka u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša, podnio kaznenu prijavu protiv šefa osječke policije Vladimira Fabera zbog navodnih pritisaka.
Isti je 1991. bio pripadnik Branimirove osječke bojne (BOB), postrojbe pod izravnim zapovjedništvom Branimira Glavaša, kojoj su među ostalim pripadali i Krunoslav Fehir te Vjenceslav Bill. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Huber je izjavio da BOB nije postojao.

Izrešetano tijelo Josipa Reihl-Kira


Navečer dolazi vijest da je u Australiji uhićen Antun Gudelj, ubojica osječkog načelnika policije iz 1991. Josipa Reihl-Kira. Time postaje jasnije zašto se baš Damir Huber javio da svojim istupom pomogne Glavašu. Naime, Antun Gudelj je Huberov ujak. Hubera zastupa odvjetnički ured Rešetar, isti koji je zastupao i Gudelja kad mu se prvi put u Hrvatskoj sudilo. Gudelj je uhićen u Sydneyju u utorak popodne po tamošnjem vremenu, što znači da je Huber u utorak prijepodne po našem vremenu saznao za ujakovo uhićenje, pa je bilo vremena da se njegov istup isplanira za srijedu prijepodne.

A o ovim relacijama svjedoči i citat iz Glasa Slavonije iz rujna prošle godine:

No, Gudelj ne može biti izručen Hrvatskoj i stoga što je postupak pomilovanja pravomoćno okončan, smatra Rešetar, napominjući kako je i dalje Gudeljev odvjetnik. Ipak, kaže, proteklih dana, otkako je najavljeno da će Ministarstvo pravosuđa podnijeti dopunjeni zahtjev australskim vlastima za izručenjem, nije razgovarao s Gudeljom. Isključivo je u kontaktu s Gudeljevom sestrom Maricom Huber koja živi u Osijeku i redovito se čuje s bratom na drugome kraju svijeta.

Miroslav Filipović, Glas Slavonije, 14.9.2005


Izručivanje Antuna Gudelja Hrvatskoj objektivno će otežđati poziciju Branimira Glavaša. Napad Gudeljeva nećaka na aktualnog šefa osječke policije Fabera, mogao bi značiti da postoje indicije kako se policija sprema proširiti optužnicu u slučaju ubojstva Josipa Reihl-Kira. Postojale su indicije da je Branimir Glavaš zapovijedio Kirovo ubojstvo, ali i da Antun Gudelj nije sam pucao.

UPDATE: A evo i Drage Hedla u novom Feralu koji potvrđuje povezanost Hubera i Gudelja:

Huber se i pohvalio da je nećak Antuna Gudelja, ubojice Josipa Reihl Kira, zapovjednika osječke policije, zbog čega je, tvrdio je, u Branimirovoj osječkoj bojni, uživao poseban status...

D. HEDL, Picaskandal, 21. rujna, 2006.Post je objavljen 21.09.2006. u 15:05 sati.