Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Boze cuvaj mene, moju macketinu, upaljac, raspalicu za nokte, patku-privjesak za kljuceve

Doslo i to doba da se svasta proba (i to u mojim godinama, bozemiprosti): naime, nameracih se na britansko drzavljanstvo. Iliti ko kobac na zrelo grozdje. Nakon tolikih godina provedenih odje. Zapravo, nakon tolikijeh godina ciste i nepatvorene lijenosti. Tako obicno bude: sve ravna crta i onda me ubode neka figurativna osa. Odnosno, dormantni crv u onom sto se prostim nazivom guzica zove pocne migoljit.

Iskreno govoreci, revolucionar kakav jesam, nije mi se bas dalo davat zakletvu onoj sto krunu nosi, mrs, ja sam komunisticko-socijalisticki-liberal i citac Guardiana. Jos mi samo fali da ona odapne i da se moram zaklinjat NJEMU!! A cak se prije 2 godine i rukovah sa njime, argh. Oh, dajte mi otrova odmah i sad! God sejv d kvin. Voda nek je nosi, ajde!

I sta sad? Nista! Ne, opet lazem i narast ce mi siljasti rep, tupi rogovi i treca sisa. Nego, prvi korak, prije nego smijem ispunit preslatku prijavnicu od par stotina milimetara, jest da polozim test znanja o ovom otoku mome svagdasnjem. O, svetog sveca mu pogladim! 'Oce me testeirisat da sto znadem o zemlji-kraljevini o kojoj, brijem, znadem vise od domorodaca.

Pa kao odoh ispunjavat neke kao testne testove (ovo nije paradoks, barem ja tako mislim) i zajebem se ko daska u glavu (besmislena komparacija - to kazem ja). Dobih 60%, a prolazni postotak jest 75%. I sad nema mi druge nego ko djacic-prvacic da zabetoniram nosurinu u knjigu i naucim ponesto. Mrs, a sve znam! Da, imade se i specijalno izdanje gdje se mogu procitat svi odgovori. A bome i zapamtit. Mrs na kvadrat, ja da pamtim! Sad, u ovijem godinama??! Sacuvaj me boze!

Iako, hm, jedno poglavlje se zove suzivot sa susjedima. Naime, u UK je najbolje ako respektiras susjede, ako ih pozdravis je isto OK, nekako cudnovato, ali istinito jest da u UK nije lijepo ostavljat smece pred svojim vratima. Oh, ne, ko ce popamtit sve ove teske odgovore?? Test mos' padat kol'ko 'os. A za svaki pokusaj moras dat triespet kraljicinih glava.

No, znajuci moju srecicu past cu ko ona jabuka sto je tresnula na Newtonovo tjeme.

No, uz britansku, nameracih se i na rvacku putovnicu. Pa nek me onda netko pokusa zaustavit! Ima da se odmah razmasem sa sve (nadam se) 3 putovnice. Vidi se da sam cacino dite, i on ih imadose ravno 3.

Alaj sto cu se usrecit, ma, svaka mi (ne)cast! Odnosno, alaj ce se ove dvije nacije usrecit!

Ali muci me jedna dilema golema: da li da im priznam da potajno ponekad volim mrdnut guzicom na Bon Jovi (u fazi prije nego si je izravnao kosu i poceo si depilirat grudni kos)???

Post je objavljen 21.09.2006. u 01:22 sati.