Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Spora pravda je beskorisna

Pravo stanje u državnom odvjetništvu pokazao je slučaj Božice Cvjetko. Državnom odvjetničkom vijeću trebalo je čak godinu dana da donese odluku o slučaju koji jasniji ne može biti.

Božica Cvjetko zataškavala je slučajeve silovanja i zlostavljanja štićenika u caritasovom domu u Brezovici. Kasnije se ispostavilo da je bilo još i drugih slučajeva koja je ona zataškala i time u biti postala suučesnikom u tim prljavim rabotama. Nakon svega toga DOV-u je trebalo čak godinu dana da bi donijeli odluku o njezinoj krivici suspenziji. Kao neslužbeni razlog zašto je sve to tako dugo trajalo navodi se da je ona HDZ-ov i crkveni čovjek sa snažnim zaleđem.

Pitam se hoće li Božica Cvjetko krivično odgovarati zbog suučesništva? Sve u svemu, možete biti najgnjusniji zločinac, ako imate zaštitu politike ili crkve gotovo pa ste nedodirljivi.

I konačno, što sve od toga imaju žrtve silovanja i zlostavljanja? Sustav ih nije zaštitio kad je bilo potrebno, a nove potencijalne žrtve ne mogu se osjećati sigurno jer ovaj slučaj nosi samo jednu poruku: "Ostavite svaku nadu u borbi protiv sustavne korupcije ako niste u stanju mobilizirati sve medije u toj borbi."

Post je objavljen 20.09.2006. u 09:48 sati.