Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/confetteria

Marketing

fairy tail - part I

Redovito kupujem i čitam Cosmopolitan, svaki mjesec kod frizerke prolistam Tenu, Milu, Gloriju, Joy, Lady... i ostala ženska sranja. Uglavnom radi baš lijepih sličica. Ponekad mi pod ruku padne Elle koji baš ima super sličice, ili debilni Klik koji je ista katastrofa namijenjena muškim pripadnicima mase zvane prosječan građanin.
Osobno mislim da je većina štiva u tim časopisima uvredljiva za našu inteligenciju, i stvarne probleme koje imamo u životu. Po njima, glavni problem ženske populacije je celulit, šminka i kako ugoditi muškarcu tj. kako ga zavarati da te oženi, dok se muški rod, po njihovom koceptu, prepoznaje po dlakavoj trbušini, rukama zalijepljenim za pivu i daljinski, i jedina razmišljanja koja ima je kako poševiti neku trebu i kad je tekma. A tek oni strašno pametni savjeti, koje ti uredski mudraci prosipaju u tih par redaka texta na sjajnom papiru... Očajnicima koji imaju životni problem pa pišu nekoj tamo Marti, Dr. Lebovskom (bože sačuvaj, čovjeku s takvim imenom nebi dala ni da ovce čuva) i sličnim pametnicama za savjet, zaista je jedini savjet da je vrijeme da prime stvar u svoje ruke. Ili već ako žele kakav komentar na svoju muku, neka uradi kao što to radimo mi ovdje, izbacimo svoje muke i razmišljanja u nekom postu, pa šta bude....

Eto, u tim časopisima uvijek je žena ta, koja kada osjeti zov prirode / otkucaje biološkog sata / romantično se zaljubi, a ja bih uz to rekla još i pritisak okoline / roditelja / prijatelja / dogodilo se ... Uglavnom, uvijek je žena ta koja se doseli k svome muškarcu.
Prema našim vrlim časopisima, ona strana koja je situirana, ima auto i stambeno je osigurana, uvijek ima dva para kuglica smještena u gačama , a ne na poziciji bliže glavi. Nešto nam poručuju valjda, treba što manje razmišljat, pa češ biti cijenjeniji.... Nije da smatram jedan rod glupljim, nego samo smatram da nije da je jedan pametniji.
Danas svako malo skrenem s teme, valjda zato jer o skretanju sa tradicionalnog puta želim pisati.
I tako, idealna Mlada skuplja svoje prnjice i doseljava se idealnom Mužeku, i oni sretno žive ostatak života – ona kuha, pere, sprema, pegla, kuha, pere, sprema, pegla, a on radi do 16h i poslije gleda tv zavaljen u naslonjač, s pivicom i daljinskim u rukama. Daljinski je naravno, simbol moći.

E jeb*ga... Tu se ne uklapam. Kao prvo, ne volim pospremat. Ne volim prati suđe, zato imam perilicu. Peglam samo kad moram, uglavnom imam stvari koje se ne peglaju. Oprati veš u perilici je znao i moj tata, a bio je muškarac. Nije kao jedan moj bivši s gađenjem rekao A šta ću ja DIRAT perilicu ! Mislim, to mu je bila skoro zadnja izjava koju je meni uputio. Jer, on je smatrao da je dovoljno da znade podgrijati ručak, ako se baš dogodi da mama (žena) nije na raspolaganju.

I onda sam postavila ONO moje pitanje, pitanje koje obično znaći početak kraja jedne veze...

Ok , dušo... S obzirom da relativno malo zarađuješ (odnosno, nisi sposoban uzdržavati nas oboje od svoje plaće tako da ja ne moram raditi, a da barem približno zadržim svoj nivo života), pa dakle oboje radimo puno radno vrijeme, i uz to ja kad dođem s posla i kuham, perem, pospremam... Naravno, ti bi i djecu htio, a djeca su uglavnom ženski problem... mislim, budeš se ti tu i tamo poigrao s njima DOK SU DOBRI...
A kaj češ ti raditi u NAŠEM zajedničkom životu?


Mislim, nemamo krava koje treba vodit na ispašu, polje da ga treba obrađivati, drva koja treba nacijepati... U „lov“ na divljač koju ćemo jesti i ja znam otići u obližnji Konzum...
Čekaj da vidim...Šta još ostaje od „muških“poslova...
ODVEST auto na servis jednom godišnje ? Onaj koji sam sama kupila, i čiji servis ću sama platiti? NAZVAT majstora da popravi cijev u kupaoni... Promijeniti žarulju možda? Probušit rupu s malom pola kile laganom Bosch baterijskom bušilicom, nabit unutra tiplu i kukicu za objesit sliku ? Koji je to MUŠKI posao koji bi opravdao „ja Jane ti Tarzan“ podjelu danas?
Uostalim, većina likova danas ionako pojma nema kaj je to tipla, ili borer recimo. Da ne spominjem apstrakte nazive poput vinkla, recimo.


I tu je početak kraja bajke....


Post je objavljen 19.09.2006. u 15:00 sati.