Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 12. dio

Ponekad se čovjek , posetepeno uzdiže iz tog stanja , budi se u astralnom svijetu gdje se nalazi , ali češće ostaje u tom stanju sve dok ga netko tko je već aktivan ne uzme za ruku i probudi . Međutim , takvu odgovornost nije lako preuzeti . Probuditi čovjeka na astralnoj razini relativno je lako , ali vratiti ga u stanje sna gotovo je nemoguće , osim pomoću najnepoželjnijih mesmerističkih vježbi . Prije nego što bi član skupine pomagača probudio uspavanu osobu mora se uvjeriti u čovjekovu narav čija će volja biti sada u njegovim rukama , te da su čovjekovo znanje i hrabrost dovoljni da ga učine razboritim i da neće pretrpjeti nikakovu štetu .

Buđenje izvedeno na takav način stavit će čovjeka u položaj kada se može pridružiti skupinama onih koji pomažu čovječanstvu . No , mora biti jasno razumljivo da to ne donosi sposobnost sjećanja svega što se dogodilo . Tu sposobnost čovjek mora sam steći . U većini slučajeva ona ne dolazi dugi niz godina , pa čak nije sigurno da će je steći tjekom jednog života . Gubitak sjećanja ni na koji način ne zaustavlja rad tijela .
Izuzev zadovoljstva koje stvara saznanje o tome što se dogodilo i o onome čime je bio
zaokupljen tijekom sna , ne postoji nikakva druga važnost. Važno je samo da rad treba biti učinjen , nije važno sjećati se tko ga je učinio .

PRAVODOBNE INTERVENCIJE

Rad na astralnoj razini je raznolik, ali je usmjeren prema jednom velikom cilju - napretku i pomaganju evolutivnog razvoja. Prigodno je povezan sa razvojem nižih kraljevstva čiju je evoluciju moguće pod određenim okolnostima neznatno ubrzati .
Dužnost prema nižim kraljevstvima, elementalnom ,jednako kao životinjskom i biljnom, jasno je razabrana uz pomoć naših Adepata iako u nekim slučajevima samo kroz vezu ili korišenjem pomoću čovjeka.

Pnrodno je da je najveći i najvažniji dio posla povezan sa čovječanstvom. Službi za izvodenje tog posla je nekoliko i one su uglavnom zaokupljene čovjekvim duhovnim razvitkom. Fizičke intervencije koje smo već spomenuli događaju se izuzetno rijetko . One se zbivaju povremeno. Kako je moja želja prije istaknuti mogućnost pružanja mentalne i moralne pomoći našim bližnjima bit će dobro prikazati dva ili tri slučaja u kojima su prijatelji koje poznajem osobno pružili fizičku pomoć onima u nevolji. Tako ćemo vidjeti kako su ti primjeri iz iskustva pomagača u skladu s pričama koje pričaju oni koji su primili nadnaravnu pomoć .

Post je objavljen 19.09.2006. u 12:05 sati.