Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snow1ski

Marketing

INTERWIEV SA ANOM

Ana Jelušić: Odlične pripreme u Argentini

Cilj za sljedeću sezonu su konstantni plasmani među 15 najboljih slalomašica svijeta.
Ana Jelušić se 12. rujna vratila sa priprema u argentinskoj Ushuaiji. Trotjedni treninzi na južnoj hemisferi prošli su dobro i, što je najvažnije, bez ozljeda. Naporan let preko nekoliko vremenskih zona natrag u Hrvatsku ostavio je traga na Aninom bioritmu tako da smo u 13 sati preko telefona začuli njezin još uvijek sneni glas.


Ana, kako si zadovoljna treninzima u Ushuaiji? Ovo je već druga sezona kako tamo odlazite odraditi ljetne pripreme?

Da, nakon iskustva od prošlog ljeta odlučili smo se opet vratiti u Argentinu. U Ushuaiju smo iz hrvatske reprezentacije putovali samo Nika i ja, a tamo smo imali prilike skijati i sa reprezentativkama i reprezentativcima Italije, Francuske, Švicarske, Kanade… Koncentrirali smo se većinom na treninge slaloma i veleslaloma uz pokoji odrađeni super G.

Ima li vidljivog napretka u tehničkim disciplinama? Koliko je trener Zoran Sobol zadovoljan odrađenim i pokazanim?

Pa, napredak je još teško definirati u ovako ranoj fazi priprema. No, želimo u sljedećoj sezoni u slalomu biti konstatno među prvih 15 slalomašica, a u veleslalomu osigurati ulazak u drugu vožnju.

Prestala si skijati na Dynamic skijama. Ipak, sve ostaje unutar koncerna: nastavljaš na Atomicu?

Da, u principu su to iste skije sa neznatnim promjenama. Nije bilo problema oko navikavanja, skije su kvalitetne.

Kakvi su planovi za daljni nastavak priprema?

Imamo nekoliko dana odmora kod kuće, zatim smo nakratko u Zagrebu gdje ćemo odraditi treninge u Cybex centru. Već 21. rujna krećemo na talijanski ledenjak Passo Stelvio gdje ostajemo dva tjedna. Već krajem sljedećeg mjeseca očekuje nas i početak Svjetskog kupa u Söldenu.

Bit će teže bez Janice, sve oči će biti uprte u Niku i tebe?


Pa da, Janica još nije definitivno odlučila o nastupanju ove sezone, ali mi koji skijamo moramo svejedno dobro odraditi svoje nastupe. Nadam se da će tako i biti.

Post je objavljen 17.09.2006. u 19:42 sati.