Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snow1ski

Marketing

POZDRAV SVIMA

Janici i Ivici počasne plakete HOO-a
Brat i sestra Kostelić primili su u sklopu svečanog obilježavanja 15-godišnjice postojanja Hrvatskog olimpijskog odbora zajednički čak sedam počasnih plaketa ove krovne hrvatske sportske organizacije.


Na svečanosti u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin počasne plakete HOO-a dodijeljene su, naime, svim hrvatskim sportašicama i sportašima, a kojima je od osnivanja HOO-a do danas uspjelo, pod hrvatskom zastavom, osvojiti neko od olimpijskih odličja.

Tako je najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena, Janica Kostelić, sa čak šest počasnih plaketa nagrađena za svojih šest olimpijskih medalja ostvarenih na dvima Zimskim olimpijskim igrama. U Salt Lake Cityju 2002., gdje je uzela olimpijska zlata u slalomu, veleslalomu i kombinaciji te olimpijsko srebro u superveleslalomu te u Torinu 2006., a kada je zlatnu olimpijsku medalju u kombinaciji te olimpijsko srebro u superveleslalomu iz Salt Lake Cityja i još jednom ponovila.

Ivica Kostelić svoju je počasnu plaketu dobio za briljantno olimpijsko srebro u kombinaciji iz Torina 2006. Svih sedam počasnih plaketa za hrvatsko skijanje i obitelj Kostelić na svečanosti je, uime Janice i Ivice, primio predsjednik Hrvatskog skijaškog sveza Srećko Ferenčak.


Post je objavljen 16.09.2006. u 19:16 sati.