Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broken2heart

Marketing

"Ljubav je kratkotrajno ludilo sa dugotrajnim posljedicama..."

Image Hosted by ImageShack.us


Naslov je dovoljan sam za sebe, ali ipak nešto napisati mora. Ona je... u redu je. I to ovaj put misli da je stvarno u redu, a ne kao prije kad je lagala. Najgore je to šta je lagala sama sebi, i prijateljima. Ali neće više, obećaje ovaj put. Nije dobro kad živi u snovima i maštanjima. Lijepo je, ali nije ostvarivo ako samo sanja, a ništa ne poduzima. Zato je i napokon sretna i dobro je jer je shvatila šta je sama sebi radila. Sama je sebe skoro pokopala zbog ljubavi. Koja je bila kratkotrajna, ali je imala dugotrajne posljedice. Sve su prave ljubavi takve... to i je ljubav.
Zato sad ide stazom i ne boji se ničega. Slobodna je i sretna. Opet je vratila svoj stari život nazad i posvetila se samo sebi. Za promjenu misli malo na sebe, a ne stalno na druge. Uvijek je tu da sluša druge, ali neće više sebe zanemarivati. Kad joj bude trebala pomoć, jednostavno će ju potražiti kod ljudi za koje zna da ju vole i da su uvijek tu. Da nije sama i da nikada nije ni bila sama... nego je to osjećala. Ali osjećala se tako jer je mislila da bez NJEGA nije vrijedno da živi, da postoji. Da nije vrijedna da ju itko drugi voli, da joj je ON dovoljan. I ona je samo za NJEGA živjela, disala, postojala. ON je bio ono šta ju je svako jutro budilo, davalo joj snage i želje za novi dan. ON je bio njen oslonac... Samo napokon je shvatila da ON to u zadnje vrijeme nije znao biti. Uvijek bi pored NJEGA padala upravo kad ju je trebao uhvatiti. Uvijek mu je ispadala iz naručja i nikada nije bila samo njegova. Shvatila je da ga mora pustiti iako je ON bio njen cijeli život. I najgore je pitanje bilo KAKO? Kako pustiti nešto šta te pokreće, šta te čini takvom kava jesi? Kako pustiti razlog tvog postojanja, razlog tvog utočišta? Jednostavan je odgovor, čak i jednostavniji nego šta je mislila. ON to nije bio već duže vrijeme, ON je već duže vrijeme bio daleko od nje. Kad je sve složila u glavi i sredila misli i sjećanja... shvatila je kako se u biti nema za šta više primiti. I jednostavno ga je pustila! Plakala je još samo tu noć, poljubila mu sliku, spremila sve vezano za njega, sve šta ju podsjeća na njega... i zaželila mu svu sreću svijeta. I sama polako krenula u potragu za svojom srećom.


Image Hosted by ImageShack.us


Zna da je postupila ispravno i da je napokon shvatila frendicu kad joj je o tome govorila. Zahvalna je na tome... Jer napokon je razumjela šta joj je htjela reći. Osjetila je. Sad zna da će biti sve super, da će biti dobro. Zna jer sad se okreće nova stranica njenog života. Kreće u nove avanture i zabave. Vratila se ona stara osoba koja je uvijek optimistična i vesela, uvijek za zabavu. I upravo danas ide van sa starim društvom... i jedva čeka. Zna da će biti super.

Post je objavljen 16.09.2006. u 14:57 sati.