Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

LACUNA COIL - karmacode

Iz zemlje tijesta, pizza i ulja za kosu dolazi opaki šesterac i njihov četvrti album da napravi reda na gothic/heavy/metal nebu. Sa ženskim vokalom a la Tarja Turunen iz Nightwish taj pakleni naum bi im mogao i uspjeti.

Image Hosted by ImageShack.us


Uostalom, Lacuna Coil je, kao sastav, dvije godine stariji od dotičnih finskih prvoboraca. Nastali godine 1994. kada je Nirvana u njihovom Milanu odsvirala posljednji kompletni koncert ikad prije razrjeđenja sivih moždanih stanica krupnom sačmom 08. travnja te iste godine. Od tada ide već dvanaesta godina i Lacuna Coil (što inače znači «prazna spirala» ili još pjesničkislobodnije – spirala bez konca) su do Godine Gospodnje `06. snimili dva EP-ja i četiri dugosvirajuća uratka ako računamo i temu ovog skromnog osvrta.
Svirali su i sa carem trash-horora, Rob Zombiejem i na Ozzfestu i sa Metallicom i Toolom na festivalu u engleskom Donningtonu. A kada nisu na festivalima pišu pjesme sa naslovima poput «krhka», «do ruba», «u meni» (bez perverznih primisli Cijenjeni čitatelju™) i «bez straha» ; znači klasične gothic teme koje ovdje egzistiraju u harmoničnom duelu ženskog i muškog vokala pod nazivima Cristina Scabbia i Andrea Ferro. Znači opet se sve svodi na dijalog među spolovima; mada su oba spola u ovom slučaju pod određenim slojem pudera.
Album od trinaest skladbi zatvara obrada Enjoy the Silence od Depeche Mode i nije uopće loša ali postavlja se jedno univerzalno pitanje koje prožima bit cijelog univerzuma: da li je svijetu potrebna još jedna obrada Depeche Mode? Cijenjeni čitatelju™ dobro razmisli na ovo pitanje prije nego što odgovoriš.


1. "Fragile" - 4:26
2. "To the Edge" - 3:22
3. "Our Truth" - 4:03
4. "Within Me" - 3:39
5. "Devoted" - 3:52
6. "You Create" - 1:32
7. "What I See" - 3:41
8. "Fragments of Faith" - 4:10
9. "Closer" - 3:01
10. "In Visible Light" - 3:59
11. "The Game" - 3:32
12. "Without Fear" - 3:59
13. "Enjoy the Silence" (Depeche Mode Cover) - 4:05


(Dallas Records)

hr.digg|prijavi

Post je objavljen 16.09.2006. u 13:21 sati.