Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mikr

Marketing

odnos roditelja i dece

Ovo mi deluje kao jako zanimljiva tema. I kao i uvek bez odgovora..
Poslednjih dana sam svedok loših odnosa na toj relaciji roditelji-deca. Ono što me buni jesu razlozi tih svađa i netrpeljivosti. Nema ih! Kontam da ljudi, uslovno rečeno, nemaju dovoljno svakodnevnih briga pa prave još veći haos svađajući se sa onima s kojima ne bi trebalo.
Konkretno, evo jedan slučaj.. svađa između majke i dve ćerke i to pred diplomski jedne od njih dve.. teške reči.. prigovori... i to bez povoda.. tipa "najgore ste".. "neću ni doći"..
Drugi slučaj... svaša izmešu oca i ćerke.. ona ima mlađeg brata o kojem je vodila računa celu njegovu srednju školu jer nisu živeli sa svojima u istom gradu.. kuvala.. spremala i sl. .. i onda taj balavac dođe na jedan dan kod nje.. ode do drugara i kad su ga nazvali roditelji i pitali da li je šta jeo on lupi nešto u stilu kako garant nema kući šta da se jede jer ona nije spremila.. otac je nazove i kaže joj mnogo toga ružnog... Od tad je prošlo dve-tri nedelje i tek su se pre dva dana čuli prvi put... i naravno sve je samo poslovno.. ljubavi nigde..
Eto, to ne razumem... kako ljudi mogu biti toliko glupi i sebični i ne voleti svoju decu i živeti sa njima u miru.. Normalno je da svako ima svoj neki životni put i da se ti odnosi vremenom menjaju... deca postaju samostalna ako ništa drugo.. ali praviti probleme tamo gde ih nema.. ne razumem definitivno..

Post je objavljen 16.09.2006. u 12:50 sati.