Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plavi1986pakao

Marketing

TURINA OPET TRAGIČAR

Eduardo - jedan gol, jedna prečka, jedan veliki promašaj.
I trinaesta francuska momčad prejaka je za najbolju hrvatsku. Auxerre je do pobjede došao zahvaljujući kardinalnim kiksevima domaće obrane na čelu s vratarom.

Dinamo - Auxerre 1:2 (0:1)

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 30.000. Sudac: Paolo Dondarini (Italija). Strijelci: 0:1 - Jelen (43), 1:1 - Eduardo (68), 1:2 - Niculae (72).

DINAMO
Turina, Etto, Mamić, Ćorluka, Cvitanović, Buljat, Vukojević, Agić (od 46. Anderson), Modrić, Vugrinec (od 75. Tomić), Eduardo.

AUXERRE
Cool, Sagna, Radet, Kaboul, Mignot, Cheyrou, Pedretti, Kahlenberg (od 82. Mathis), Jelen, Akale (od 69. Jaures), Niculae (od 75. N'Diaye)

Fantastičan ambijent, prepune tribine, idealno vrijeme, protivnik po mjeri - svi preduvjeti za veliku večer hrvatskog prvaka bili su ispunjeni. Kao i mnogo prošlih jeseni, i ova je najavljivana kao ona u kojoj će modri prekinuti 36 godina dugo prokletstvo ranog ispadanja iz euronatjecanja.

Početne minute protekle su u skladu s očekivanjima. Dinamo je imao inicijativu, dok se Auxerre postavio čvrsto u obrani s pojačanim veznim redom. Možda, ali samo možda, bi sve završilo puno ljepše da je Eduardo u 12. minuti iskoristio dvije velike prigode.

I dok je u prvom pokušaju Dudu odlično pucao, ali mu je sreća okrenula leđa (prečka), u drugom navratu reagirao je početnički - odličnu asistenciju Vugrineca naumio je okončati efektnim lobom kao na kakvoj prijateljskoj utakmici. Vratar gostiju Cool rekao je 'hvala lijepo' i pokupio loptu.

S obzirom da se radilo o susretu Kupa UEFA-e, a ne o domaćem prvenstvu, Dinamo više nije imao pregršt.takvih šansi. Dapače, u prvom poluvremenu više niti jednu. Negdje od 25. minute gosti su u potpunosti uspostavili ravnotežu te počeli iskazivati i napadačke ambicije.

Njihov prvi kakav-takav udarac u okvir odsjeo je u mreži. Poljak Ireneusz Jelen je odapeo s 25 metara, bio je to nezgodan, ali ne i neobranjiv udarac. No, Turini je lopta prošla kroz ruke - ne prvi put ove sezone Dinamov je vratar napravio veliku pogrešku.

Do odmora su mogla pasti još dva pogotka. Prvo je Pedretti s gol-linije izbacio Buljatov udarac glavom, a potom je Kahlenberg bio u odličnoj prilici, no Turina je uspio zaustaviti taj udarac. Međutim, nije ga spasilo od zvižduka navijača do kraja utakmice, a vjerojatno i puno duže...

Umjesto slabog Agića, Kuže je poluvremenu ubacio Andersona, Zagrepčani su odlučnije krenuli u nastavak i u prvim minutama stvorili dvije prigode - prvo je Ćorluka glavom nakon kornera pucao preko gola, a potom je Vugrinecov udarac ljevicom u padu obranio Cool.

U 55. minuti opet je opasno zaprijetio Jelen. Cvitanović je odletio u prazno, Poljak je ostao sam i s 15 metara iskosa dobro opalio, no Turina i stativa su spriječili najgore. U 63. nakratko se ukazao Modrić (od cijele vezne linije jedino je Vugrinec odigrao pristojno), ali ga je blokirao Kaboul.

Pet minuta kasnije svjetlo na kraju tunela. Dugu Cvitanovićevu loptu Anderson je glavom spustio za Vugrineca, čiji pokušaj Cool brani, ali Eduardo odbijanac posprema u mrežu. S tribina je zagrmilo 'Hoćemo pobjedu'...

Ali taj poklik bolje su čuli Francuzi. U 72. minuti prvo su ni od koga ometani izmijenili nekoliko dodavanja, potom se lopta nesretno od Buljata odbila u for Niculaeu, a Rumunj je taj poklon zakucao u mrežu. Do kraja je Auxerre bio bliži trećem golu, no Dinamo drugom poravnanju.

Pričuva Diaye je, srećom, upropastio još jedan uspješan Jelenov proboj lijevog boka, a Cheyrouv projektil za nekoliko centimetara prohujao je kraj vratnice. U 89. Etto je tražio penal, ali je 'Moggijev povjerenik' Dondarini samo odmahnuo rukom. Bio je u pravu.

Uzvrat se igra 28. rujna na stadionu Abbe Deschamps.


MOJ KOMENTAR:fkt neznam kaj bi rekla i ovu tekmu opće nisam htjela komentirat,al jbg... takav je život!igra dinama me fkt razočarala,pa bar zbog nas,navijača su mogli neš pokazat na terenu.. sam se nadam dobrom uzvratnom susretu jer ovo nije bilo niš!Vidjet ćemo kaj se događa sutra u Kranjčevićevoj i naravno svi dođiteee ;)
POZZZZ,ČITAMO SE i ostavljajte komentare... cmoxa ;)

Post je objavljen 16.09.2006. u 12:42 sati.