[povremeniQ]
Pregled vijesti na 16.9.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[povremeniQ]
Pregled vijesti na 16.9.

» Ovaj put imamo linkove pristigle sa raznih strana. Prvi na redu je Zlatko: Volite intervjue, pa evo jednog sa Mikeom Mignolom. Verovatno će vam biti zanimljivo i da odete posle do zvanične web stranice pomenutog stripa po kom se snimaju igrani filmovi kao i crtići. Ovde možete videti i olovkiranu tablu stripa ili naći link za kupovinu originalnih tabli BPRDa.

» Zlatko još kaže: Stripovi i žene, tekst o dominaciji muških konzumenata i slično... sve u svemu, nešto što vam Macan nebi dao kao neku vest...:)

» Od Džuke nam stiže jedan pravi biser - komentari Alexa Totha na rani strip-uradak popularnog Stevea Rudea. Toth nije birao riječi, ali sve primjedbe Rudeovom crtežu apsolutno stoje.

» A ja vam preporučam intervju sa Dougom Moenchom, jednim od najbitnijih scenarista post-Stan Lee faze Marvela 70-ih. Njegove originalne narativne metode i objektivniji pristup likovima (posebno na serijalu Shang Chi, Master of Kung-Fu) neupitno su utjecale na buduće scenariste poput Alana Moorea i Franka Millera. U ovom razgovoru Moench priča više o svom drugom popularnom serijalu iz kasnih 70-ih, Moon Knightu, ali intervju je zanimljiv najviše zbog raznih anegdota vezanih uz slavna imena američke strip-industrije poput Billa Sienkiewicza, zloglasnog Jima Shootera i drugih.

» Za kraj, odmorite se od silnog čitanja uz par tabli Danijela Žeželja sa friškog serijala Desolation Jones koje je za vas iskopao Tonči. Uživajte! Ja odoh natrag na čitanje knjige Men of Tomorrow. :)

(Zlatko, Džuka, Tonči & Bob)


Post je objavljen 16.09.2006. u 10:00 sati.