Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aiag

Marketing

Vijeće za čudoređe I - slučaj Obrad

Sjeća li se tko ovog simpatičnog mladića? Nećemo sada o njegovim stavovima o vjeri i komunizmu 80-ih, niti o njegovov viđenju slobode govora dok je obnašao raznorazne čelne dužnosti na HRT-u 90-ih, nego ćemo se sjetiti jedine stvari (vid vraga) za koju mu trebao dati počast - TV Kalendar. Naime, mladi je Obrad osoba koja je davnih 70-ih dosla na ideju u pokretanju te kratke televizijske forme koja je do danasnjih dana uspjela ostati zanimljiva i poučna. No... da li je? Bez puno razjašnjavanja, postavio bih samo 2 pitanja:
1. kako se dogodilo da čovjek, kojemu su svijest o slobodi govora i novinarstva u razini njegovih mentora Tuđmana i Šuška, sada ima slobodu da kroji povijest i uz to ima i besplatni medijski prostor (pogledajte spomenutu emisiju, shvatit ćete brzo o čemu govorim)?
2. kako je moguće da se u toj emisiji, bez ikakavog upozorenja, dan za danom, usred dana, prikazuju slike raspadnutih i/ili unakaženih tijela. Trebju li naša djeca koja su rođena 10 godina nakon tih događaja proživljavati traume i gledati slike koje se i ja trudim zaboravit? Tom i Jerry je kao loš za djecu jer prikazuje nasilje, a ovo je pretpostavljam odlično za njih?

Post je objavljen 15.09.2006. u 13:10 sati.