Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

2. druženje go-sekcije Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica ove školske godine - 14. 09. 2006.

Nastavlja se rad u Centru igranjem atari-goa. Zanimljiva je to inačica igre goa koje se upotrebljava u početnoj fazi učenja igre go. Cilj je zarobiti određen broj protivničkih kamenčića. Taj broj ovisi o kategoriji igrača, pa tako kategorno jači trebaju zarobiti veći broj kamenčića od slabijih, pa i u istim partijama, ako su kategorije protivnika različite. Igrač jače kategorije je vještiji, pa je zanimljivost partije tako dovedena na obostranu korist. Atari-go mi upotrebljavamo u radu go-sekcija po školama i čitaonicama za mlade.
Ovaj puta su štičenici Centra bili jako razigrani i prilično neposlušni, pa morali ranije na počinak i tako ostadoše samo starijin igrači, bivši štičenici centra koijima su se pridružili i voditelji go-sekcije Marina i Mladen. Bez obzira na to da svi oni već igraju na velikim pločama standardni go ovdje se igrao atari-go. Adil je trebao za pobjedu osvajati 11 kamenčića, Mladen 15, a njmeu svi samo 1, a svi ostali po 7. Mladen je igrao van konkurenciju za mjesta na konačnoj tablici. Za samo šest natjecalja najobjektivniji sustav igre je igranje svakoga sa svakim što se provodi kroz pet rundi.
Pogledajmo konačni redoslijed:

1.Marina Robotić 25. kyu, 7 pobjeda
2.Adil Karupović 21. kyu, 6 pobjeda
3.Ivica Sever 25. kyu, 5 pobjeda
4.Filip Galeković 25. kyu, 3 pobjede
5.Marko Baćurin 25. kyu, bez pobjede
i van konkurencije Mladen Smud 2. dan, 9 pobjeda
Marina skoro nikada ne igrala na našim natjecanjima, već redovno pomaže slabijima igrajući s njima partije uz objašnjavanja igre. Danas takovih nije ovdje bilo, pa se i ona uključila u natjecanje. Bilo je zanimljivo vidjeti kakav će rezultat polučiti. Bila je pobjednica turnira. Igrala je nerješeno s Adilom i Ivicom, a pobjedila Filipa i Marka. Jedina je jednu partiju pobjedila i Mladena, koji je igrao van konkurencije za mjesta na tablici. To tek toliko, da se zna.
Drugi je bio Adil. Mislilo se da će on pobjediti, ali nerješeni rezultati s Marinom i Filipom, te poraz od Mladena su ga stavili na drugo mjesto.
Ivica je krenuo s pet bodova iz tri partije i vodio u konkurenciji, ali u kraju bilježi poraze od Adila i Mladena i završava na trećem mjestu.
Filip, rasturač un atari-gou, ovaj puta to nije bio. Iznenadio je Adila pobjedivši ga u jednoj partiji i pobjedio Marka i bio je četvrti.
Marko dugo nije igrao, a to se odrazilo i na rezultatu. Ako nastavi s dolaženjem i igrom, biti će i on jak i boljih rezultata.
Slijedeći četvrtak očekujemo da će maleni biti poslušniji i zauzeti svoja mjesta u radu ove go-sekcije, koja je tu najviše radi njih.
Pripremio i na blog stavio bl. Muradenu - Luzer

Post je objavljen 15.09.2006. u 10:56 sati.