Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 8. dio

POMAGAČI

Pomoć mogu pružiti neke vrste stanovnika koje naseljavaju astralnu razinu. Pomoć može doći od strane Deva, prirodnih duhova ili od onih koje nazivamo duhovima jednako kao i od onih koji svjesno rade na astralnoj razini tijekom života; to su poglavito Adepti i njihovi učenici. Ispitamo li temu malo detaljnije vidjet ćemo da sve spomenute vrste mogu, a ponekad to i čine, sudjelovati u takvom radu premda je njihov udio u tome poprilično nejednak pa je uglavnom zastupljen samo jednom vrstom.
Činjenica da toliko od rada pomaganja mora biti učinjeno na astralnoj razini ili sa astralne razine, omogućuje nam tumačenje. Svakom tko posjeduje čak i najmanju ideju o tome kako stvarno izgledaju moći koje posjeduju Adepti bit će odmah jasno da je za njega rad na astralnoj razini veći gubitak energije nego što bi za naše liječnike i znanstvenike bio posao popločavanja ulica. Djelokrug Adepta počiva u višim područjima, uglavnom na tri viša nivoa mentalne razine odakle može usmjeriti svoje energije utjecajima ega ili pravoj individualnosti čovjeka, a ne samoj personalnosti koja pripada astralnom ili fizičkom svijetu .

Snaga koju on iskazuje u tome uzvišenom kraljevstvu stvara daleko veće rezultate, dalekosežnije i trajnije od onih koji se mogu postići ovdje na zemaljskoj razini uz tčošenje čak i do deset puta veće količine snage. Djelovanje na tim razinama može samo on izvršiti dok na nizim razinama, u određenoj mjeri, to mogu obavljati i oni čiji koraci još uvijek počivaju na nizim stepenicama velikog stepeništa koje će ih jednog dana odvesti do mjesta gdje se on sada nalazi.

Isto je primjenjivo na Deve ili andele. S obzirom da pripadaju višem kraljevstvu prirode njihov se rad uglavnom ne dovodi u vezu s čovjecanstvom; među njihovim redovima nalaze se i oni koji ponekad odgovaraju na naše više čeznje i molbe, ali to radije čine na mentalnoj nego na fizičkoj ili astralnoj razini i češće u razdoblju između naših inkarnacija nego tijekom našeg zemaljskog života.
Zamijećeni su neki primjeri takve vrste pomoći u podnivoima mentalne razine. U jednom je slučaju anđeo podučavao korskog pjevača najdivnijoj nebeskoj muzici, a u drugom je slučaju davao upute u poduku astronomu koji je nastojao shvatiti oblik i strukturu univerzuma.

Ovo su samo prikazi mnogih primjera na koji način veliko anđeosko kraljevstvo pomaže evoluciju i odgovara višim težnjama čovjeka nakon smrti. Postoje metode kojima se čak i tijekom zemaljskog života može pribliziti velikima i uzvišenom znanju koje se od njih može naučiti. Dodir sa njima i promet prije se može postici uzdizanjem na njihovu razinu nego njihovim prizivanjem ili invokacijomcijom na našu.
Anđeo vrlo rijetko posreduje pri običnim događajima iz našeg života.


Post je objavljen 14.09.2006. u 23:16 sati.