Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljacka

Marketing

Preko preuzimanja EUROPE u Europu

Nakon što su sva druga gradska kina rasprodana, pozatvarana, pretvorena u kazališta, trgovine ili skladišta - najvećem i najstarijem zagrebačkom kinematografskom hramu, znakovita naziva EUROPA, prijeti pretvaranje u - još jednu kazališnu scenu! Konzervativnu, koliko je to i institucija kojoj bi pripadala (Hrvatsko narodno kazalište) i uvelike ovisnu o državnom i gradskom novcu!
Hrvatska država i grad Zagreb, koji podupiru takvu transakciju, pritom još nisu ustanovili niti jednu filmsku instituciju od nacionalnoga interesa. Dopustili su da se sav kinematografski pogon (Jadran film, kino-mreža) privatizira na sumnjiv način i prepusti osobnim financijskim interesima. Pretvaranje kina Europa u kazalište bit će posljednji udarac filmskoj kulturi i domaćoj kinematografiji, nakon kojeg se više neće moći spasiti ni preostale dvorane u manjim hrvatskim gradovima.

ZaMirZINE: Poziv na akciju spašavanja hrvatskih kina
Gospoda iz vlasti, kao što smo ovih dana imali priliku čitati, nemaju dovoljno kazališa u Zagrebu, pa operu moraju ići slušati (gledati) u Veroni!rolleyes

Post je objavljen 14.09.2006. u 22:39 sati.