Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makete

Marketing

Sukhoi S 37 " Berkut "

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

O Avionu:

Berkut je ruski borbeni lovac zadnje generacije stvoren za postizanje zračne superiornosti. Predstavljen je na aviomitingu 1997 godine, te je zapanjio svojim neobičnim izgledom, pogotovo krilima okrenutim prema naprijed. Berkut ima četiri pomične površine smještene ispred i iza trupa, potpuno pokrivene elektronskim uređajima koji garantiraju izvrsnu pokretljivost i kontrolu. Zrakoplov je još u fazi redizajna, te još nije poznato hoće li služiti u ruskom zrakoplovstvu. Uz MiG 1.44 se smatra buduća protuteža američkom " Raptoru " F 22.



Proizvođač: Italeri

Mjerilo: 1/72

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Ova maketa nije pretjerano zahtjevna, jer je jednostavno i napravljena, vjerojatno radi dosta nepoznanica vezanih za, trenutno, prototip aviona po kojem je rađena. Sam trup dolazi u dva dijela, na koja se nadorađšuju vanjski dijelovi ispuha i usisa motora. Podvozje koje se može napraviti sam pospremio unutar aviona, a najviše muke sam imao sa postavljanjem krilca, te njihovim sušenjem tako da stoje ravno. Trup je obojan sa glatkom crnom ( Revell boja 301 ), ispusi sa tamno sivom, radari i nos sa glatkom bijelom.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nakon sušenja sam stavio i naljepnice, set je napravljen kao buduće oznake ruskog ratnog zrakoplovstva, sa pripadajućim oznakama i ruskim zastavama na krilima i repovima.
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 14.09.2006. u 21:29 sati.