Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bolji

Marketing

DOBIO SAM KOMENTATORICU – NEFERTITI !!!!

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Prvi blog sa suradnicom HEHOM i stalnom komentatoricom NEFERTITI

Kada sam prije nešto više od mjesec dana pokrenuo ovaj blog samo mi je u glavi bila jedna misao: hoću li moći pisati nešto što će privući druge ljude, nešto zanimljivo, jasno, poučno, jednostavnim rječnikom napisano,.…zamislio sam blog o poduzetništvu.

Toliko toga je napisano o biznisu , stručnih članaka, uspješnih priča, problema koje guše poduzetnike,… novine, TV, radio, magazini, Internet..ali ja sam htio pokušati. Uporan po prirodi, vječiti optimista, nisam htio samo pričati već djelom pokazati da se nešto može pokrenuti, možda i promijeniti.
Što ja to mogu kazati mladima, starima, studentima, učenicima, početnicima, iskusnim vukovima…? Da li to može biti zanimljivo, hoću li privući nekoga, kako će reagirati, koliko posjetitelja ću imati, hoće li biti komentatora, kakve ću emocije nositi u sebi, tko će me podržati…?

Toliko pitanja, nadanja, želje da uspijem..jednostavno htio sam Biti Bolji – Be Better. Nisam znao kakav efekat će biti. Svi su me kod kuće gledali čudno, do kasno u noć sam tipkao, ljutio se kada nisam znao kako slike postaviti na BB, ponekad nešto ružno rekao, veselio se..ma što veselio, vrištao kada sam nešto novo otkrio…..uspio sam, gledao druge blogove i snimao kako oni to rade, kako postavljaju brojač, sat, figurice..uh…. poslije ponoći išao spavati, a rano na posao odlazio.

I onda iznenađenje…jedne subote sam preskočio omiljeni burek i na www.blog.hr pojavila se moja priča o ženi koja trpi mobbing na poslu. Reakcija je bila iznad očekivanja, a ja dobio motiva. Sreo sam moju prijateljicu HEHU i pitao je možeš li mi nešto napisati zanimljivo za blog bolji. Zašto ne? – rekla je i sutra je na moj mail došao tekst. Dobio sam suradnicu za blog, više to nije bio samo moj blog.

A onda se pojavila ona, moderna Nefertiti, došla je na moje blog stranice i počela komentirati svaki tekst, svaku misao…mislio sam komentar kao svaki drugi. Vrlo brzo sam shvatio da ima nešto drugo u tim komentarima, oštroumnosti, emocija, skrivenih poruka, pitanja, želje da potakne ljude da drukčije počnu gledati poduzetništvo, da ih uključi aktivno u te polemike…dobio sam ideju.

Zašto ona ne bi bila stalna komentatorica moga bloga, možda bi to bilo drukčije...nitko nema svoga komentatora? Pa kada to može imati sportski program TV postaja mogu i ja, samo ovoga puta bez puno dolara, eura…što je danas rijetkost.

Komentari bi dali drukčiju dimenziju svemu, jednu punoću, drukčiji pristup i način razmišljanja, povukao bi ostale da se aktivno uključe u postove, da ne budu samo promatrači…a ona bi mogla komentirati i druge komentare, neki zanimljivi tekst napisati..postao bi to prvi blog sa suradnicom i stalnom komentatoricom. Zašto ne?

Suradnja je postala stvarnost, poslala mi je prvi tekst i ja krećem u novi način blogiranja, neće to biti samo moj dnevnik, bit će to stranice malog tima. Timski blog, a ne indvidualni. Malo sam okrenuo ploču, možda mi prigovore mnogi od vas, ali ja idem dalje svojim putem.
A svi ostali mogu nam se pridružiti !!!!!!!

A tko je bila Nefertiti? Povijest kaže: Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

«Nefertiti je bila žena faraona Amenhotepa IV (kasnije Aknatona, Ehnatona) i maćeha faraona Tutankamona, vladala je od 1353-1336 g. p.n.e. Ime joj u prijevodu sa staroegipatskog znači „prelijepa došla“. Nakon pokušaja njenog supruga da ukine obožavanje egipatskih bogova i uvede obožavanje samo jednog boga, Atona, izbrisani su svi tragovi o njima. Legenda kaže da Egipat nije iznjedrio takvu ljepotu , njezino ime može značiti i „Savršena“, njezino je lice krasilo hramove diljem zemlje, no ipak je iščezla s povijesne scene, poput fatamorgane.

Na mnoge se načine postavila na pijedestal savršena kraljevske ličnosti, a ljepota nije nikako sve što je krasilo tu posebnu ženu. Nefertiti je jedna od najčudesnijih ženskih ličnosti, u povijesti Egipta. Bilo je mnogo važnih kraljica, ali među svima njima, Nefertiti se zbilja ističe kao netko vrlo poseban. Kažu da nitko nije nadmašio Nefertitinu moć. Odrasla je u haremu, udala se za faraona, rodila šestero djece, predvodila je revoluciju koja je zauvijek promijenila Egipat. S mužem je izvela narod iz staroga glavnog grada i sagradila zapanjujući grad u srcu pustinje. Za neke je bila religijski fanatik, urotnica, izdajica. Drugi su u njoj vidjeli junakinju koja je podnijela najveću žrtvu kako bi spasila svoju zemlju. Bila je kraljica zagonetki, kraljica magije, kraljica ljubavi, kraljica ljubomore, kraljica osvete.

U jednoj plemenitaškoj grobnici, ispod ruševina grada, postoje slike svjedočanstva Nefertitinog života. Na hijeroglifima se da pročitati i vidjeti na slikama da je sama Nefertiti vozila svoju konjsku zapregu. To je sigurno bio prizor koji je uzdrmao stari poredak Egipta, kraljica se natječe s kraljem, nezamislivo.To je još jedan od dokaza da je Nefertiti vladala iza prijestolja, ona i njezin muž često prikazivani i opisani kao jednaki. Ona preuzima ovlasti samog faraona. U jednom prikazu obara neprijatelja, a samo kraljevi smiju oboriti neprijatelja, tj. odrubiti glavu, kraljica nikada. To je svojstvo kralja. Nefertiti je platila visoku cijenu svoje neovisnosti.

Nefertiti je vodila poseban život. Djevojčica-nevjesta, kraljica, božica na zemlji, faraonka, heretik. Revolucionarka koja je pokušala preobraziti Egipat ali nije uspjela, nego je bacila svoju zemlju u vrtlog koji je možda doveo do njezine smrti. Nefertiti i dalje ostaje velika enigma egipatske povijesti, jer netko se dobro potrudio izbrisati svaki trag njezinog postojanja i vladanja.»
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service




Post je objavljen 14.09.2006. u 20:37 sati.