Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nirvanadreams

Marketing

...LAKE OF FIRE....

KAKO SU FANOVI DOZIVLJELI SMRT KURTA COBAINA...PROČITAJTE...rolleyes




Još uvijek se dobro sjećam tog proljetnog popodneva kada se osnovnom školom "Eugena Kvaternika" pronio glas o smrti Kurta Cobaina. Neke od djevojaka u kariranim košuljama i Convers tenisicama, podbuhle od plača, odsutno su se klatile školskim hodnicima dok je s prošvercanog kazića stenjao neki tip urlajući nešto o svom libidu. Iskreno, meni je taj dan bio sasvim prosječan proljetni dan, dan kao i svi dani tog mjeseca: nakon šest odrađenih školskih sati uslijedile bi duge vožnje biciklom koje bi obično završavale na obližnjem jezeru s nekim od remekdjela Marije Jurić Zagorke.

Takvi izleti bili su vrhunac dana jedne pretile, pjegave djevojčice čiji je ukus u odjevanju, koji se sastojao uglavnom od roza samterica mrkva kroja i Ruibak tenisica, bio dovoljan pokazatelj da se ne radi o nekoj popularnoj 'curki' kao što je bila stanovita Maja iz osmog A, pa činjenica da spomenuta nije znala tko je uopće Kurt Cobain i Nirvana nije posebno šokirala njezine školske kolege koji su, naviknuti na 'čudakinju', bili dovoljno pristojni objasniti mi o kome se točno radi i zašto je samoubojstvo tog Cobaina toliko grozna stvar.

Kurt Donald Cobain bio je sretno, inteligentno i kreativno dijete koje je raslo u brižnoj aberdeenskoj obitelji, okruženo brojnom rodbinom, nježno i razmaženo kao što većina djece u tim godinama i jest. Crtanje i nabijanje po bubnjevima s likom Mickeyja Mousea bili su mu omiljena zabava. Djetinjstvo je za Kurta završilo poprilično rano: u devetoj godini njegova života razvod njegovih roditelja najavit će početak traumatičnog razdoblja, obilježenog podvojenim osjećajima prema majci i ocu, koji će rezultirati potpunom promjenom Kurtove osobnosti: iz mirnog i povučenog dječaka pretvara se u Kurdta, buntovnika koji zlostavlja slabije od sebe, odbija ići u školu i uzima Ritalin jer pati od ADHD-a - poremećaja hiperaktivnosti zbog manjka pažnje. Nepostojanje stabilne obiteljske zajednice stvorit će bazu Cobainovih trauma i nesigurnosti koje će ga pratiti ostatak života, a stres koji je proživljavao zbog razvoda roditelja aktivirat će bolest želudca koja će kasnije rezultirati, kako je on sam tvrdio, ovisnošću heroinom.

Poseban dio "Kose anđela" zauzima ljubavna priča Courtney Love – Cobain, koja rock divu prikazuje u sasvim pozitivnom svjetlu: kao hrabru, odlučnu, agresivnu ženu, koja je podređujući sebe Kurtovoj najvećoj ljubavi: heroinu, često imala ulogu njegove spasiteljice, bezbroj puta vraćajući ga iz mrtvih.

Ne postoji osoba koja se bar u jednom periodu svog života nije osjećala kao totalni gubitnik. Postoje osobe koje taj osjećaj prati svaki dan. Neke od nas taj je osjećaj pretvorio u borce, tjerajući nas da se odupremo beznađu i pokušamo postati 'veći od života', a neke od nas da postanemo fizičko utjelovljenje te riječi. Bitno je istaknuti da imamo pravo birati. Cobainov izbor možda nije bio onaj pravi, ali ga je učinio većim od života. headbangheadbang

PS...OVO NISAM PISALA JA,I DANAS NISAM BILA U SKOLI JER SAM JAKO BOLESNA....
I WANT COMMENTS.....



Post je objavljen 14.09.2006. u 17:39 sati.