Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Muskarac Romantik ??

Jesu li muskarci romanticni ??
Citajuci razne blogove u posljednje vrijeme, primjecujem opet vec dobro poznatu cinjenicu, da su zene romanticnije od muskaraca. Nisam do sada jos naisao na blog nekog muskarca koji pise poeziju kao recimo mirisdunja, ili price o ljubavi kao sjeta
Jako malo muskih blogera pise o ljubavi. Nisam naisao jos na blog nekog muskarca sa cvijecem. Pitate li se zasto ???

Zasto se muskarci vecinom zajebavaju na blogu ili pisu neke zivotne teme, a dosta zena sanja o romanticnim trenutcima kroz poeziju i price ?
Sta to stvarno nedostaje muskarcima a sta zenama ? Mogao bi navoditi dosta primjera, ali ne kazem da nema i izuzetaka. Jesu li muskarci samo dobri glumci pa glume ljubav i romantiku dok ne dobiju sta zele ?

Znate li vic o Muji i Fati kad je ona pozeljela vise romantike ?

- Kaze Fata Muji kako bi zeljela malo vise romantike u njihovoj vezi.
- Odluci Mujo da joj ugodi pa odu oni na obliznje brdo.
- Divan pejsaz, rijeka ispod brda, jesen, pozutjelo lisce i zalazak sunca da nemoze biti ljepsi.
- Nakon 10 min Fatinog uzdisanja i divljenja prirodi Mujo ce na to:
- Fato jebes ovu romantiku , skidaj gace :))


Nije da nisam romantican, volim cak pogledati i neki dobar ljubavni film, ali ne cesto. Obozavam zalaske sunca ( posebno ako imam pivo pored sebe ). Kao i vecina ljudi i ja volim lijepe stvari. Ali zasto su u tome muskarci drugaciji od zena, sam Bog zna.

Citajuci blogove mozemo primjetiti koliko oni koji su duze godina u braku, streme nekim promjenama. Zene zele vise njeznosti i paznje, a muskarci vise slobode, druzenja, izlazaka ali bez zene.
Opet kazem ima izuzetaka ali svako ima neki svoj stil i nacin a ono drugo ne zeleci da povrijedi partnera presuti dosta toga i nikada ne kaze.

Pitam prije nekoliko godina jednog prijatelja sta je zeni kupio za rodjendan. Kaze on neki parfem i jos kojesta. A cvijece , pitam ja naivno :) "Ma kakvo cvijece, pa nije niko umro" kaze on :)))))

Sjecam se proslava 8.Marta kod nas u Kombinatu "Borovo" u Vukovaru. Svi su jedva cekali da dodje taj dan, a onda umjesto paznje zenama uz mali poklon, muskarci se ponapijaju ko svinje slaveci Dan zena :))

Bas me interesuje sta Vi mislite, mada znam da vecina nece napisati istinu o sebi :))))





Post je objavljen 14.09.2006. u 17:16 sati.