Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/salominakletva

Marketing

EL JUEGO DE LA VERDAD

Pazi kako se psihički pripremam na školu .

no...........

Laži su svjesni pogrešni iskazi kojima se postiže određeni cilj.Veliki je problem kad laž uzme maha pa kad se shvati da se s laži može manipulirati okolinom.

Umorni smo od obečanja tipa "obečanje ludom radovanje", od raskoraka između riječi i djela te od nesnošenja nikakvih posljedica zbog toga, u svim sferama života. Razočarani smo nepoštivanjem i prekrajanjem zakona i propisa kada to močnima odgovara, i njihova striktnog provođenja kada su mali i nevažni u igri.


Djeca su umorna od čekanja da konačno smanjimo minutažu naših preporuka, zabrana, prijetnji i monologa, i ustoličimo vrijeme za slušanje, za razgovor. Umorni su đaci od čekanja da škola koja je nažalost često mučilište, konačno postane ugodno i kvalitetno učilište.
Umorni su mladi od čekanja na posao, od čekanja da radom zarade barem za preživljavanje, ako već nije moguće za življenje. Razočarani su od čekanja da konačno počnemo provoditi onu "na mladima svijet ostaje", ali ne tako da ih tjeramo da odu u svijet, nego da svijet dožive ovdje, u Hrvatskoj.
Umorni su mnogi roditelji od glumljenja čarobnjaka i čudotvoraca - kako preživjeti i djecu školovati kad posla nema ili je sramotno malo plaćen! Umorni su umirovljenici, invalidi, branitelji (ne svi, naravno) od brojnih prijevara. Razočarani su što su i dalje građani drugo točnije n-tog reda u ovoj humanoj, deklarativno katoličkoj državi.
Umorni su bolesnici od čekanja da i njihova prava postanu stvarnost, a ne samo tema za prikupljanje političkih bodova. Razočarani su nedostatkom empatičnosti, strpljenja te spremnosti za slušanje mnogih zdravstvenih radnika.
Umorni su i vozači od kontradiktornih, neodgovornih, nelogičnih i netočnih izjava, od politikantskih poteza tamo gdje bi stručnost morala biti presudna, jer ipak su ljudski životi u pitanju.







Post je objavljen 16.09.2006. u 06:01 sati.