Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poucneprice

Marketing

Uradio je jedno djelo i postao džennetlija

Pogledajte šta se dešava na ovom svijetu!

Bilo je to u Bitki na Uhudu.Sa jedne strane nalazila se Pejgamberova vojska, a sa druge strane nevjrenici koji su željeli da ugase Allahovo svjetlo. U jednom trenutku došla je jedna osoba sa gvozdenim oklopom na glavi i otišla pravo kod Resulullaha, s.a.v.s.:
-O, Allahov Poslaniče, d ali da odmah počnem ratovati pa poslije da postanem musliman ili da sada učinim iman pa da odem u bitku?
Resulullah, s.a.v.s. mu reče:
-Najprije postani musliman , a zatim idi u borbu!
I ta osoba odmah pred Pejgamberom, izgovori Kelim’i šehadet i postade musliman. Zatim isuka svoj mač, odkorača do mejdana i umiješa se u borbu.
Odvijala se veoma teška bitka...
Napredovao je obarajući jednog ppo jednog neprijatelja. Međutim,nakon kratkog vremena primio je smrtonosan udarac I postao šehid. Kada je saznao, Poslanik, s.a.v.s., je rekao:
-Malo je učinio, međutim, mnogo je zaradio!
Jednog dana Ebu Hurejre, r.a., reče ostalim ashabima:
-O, velikodušni insani! Hajde, kažite mi jednu osobu koja ni jednom nije lanjala namaz, koja niti jedan dan nije postila, koja niti jedan kuriš nije dala zekjata, a da je ušla u Džennet!
Svi su začuđeno šutili. Ebu Hurejre, r.a., kao cvijet se nasmija i reče:
-Ta osoba je Amr ibn Sabit!
Da, Amr je učinio iman i ne prošavši mnogo vremena postao je šehid. Time je odljepršao u Džennet, a da mu čelo nijednom ne pade na sedždu.


Post je objavljen 18.09.2006. u 18:16 sati.