Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flop

Marketing

hitrouzatvor.hr

Nije prošlo niti 24 sata od spektakularne premijerove najave borbe protiv korupcije i kriminala (kojom je prilikom spomenut i Kamen Ingrad), a već se troje ogrizlih o slovo zakona nalaze u pritvoru. Vlado Zec, magistar ekonomije iz Radovanaca kraj Velike nije uspio ostvariti svoj san. Njegova želja bila je u rodnom selu sagraditi aerodrom kako bi nogometni klubovi iz cijeloga svijeta mogli imati pripreme na stadionu Kamen Ingrada koji broji 7000 mjesta, koliko i cijela općina stanovnika. Malo poviše stadiona nalaze se sporni kamenolomi Veličanka 1 i 2, dok je niti 200 metara zračne linije od njih hotel čija je gradnja u četiri godine stigla skoro do pola.

Vlado Zec je poput Čaruge harao Požeštinom, ali i šire - za vladavina i jedne i druge vlade, a tek sada, nakon što je premijer jučer najavio oštru borbu protiv kriminala, biva ozbiljnije pritvoren - na 30 dana. Nakon što su mnogima sagrađene vikendice, napunjene garaže i želudci, netko je odlučio staviti zeca na ražanj za europsku gozbu. Ali jedan zec ne čini objed kompletnim! Pritvorena je i njegova financijska direktorica i desna ruka u Kamen Ingradu Đurđica Kristić, a danak hitroj vladinoj borbi protiv korupcije platio je i Milan Ivanko, čovjek koji je živio od i za Zeca kao uostalom i mnogi drugi. Teško je reći tko od Zeca nije imao koristi, iako bi neki bili najsretniji da tu ''pomoć'', recimo u stanovima, nikada nisu primili. Ali o tome, nekom drugom, skorašnjom prilikom.

Vlada očito ovakvim potezom pokušava dokazati i pokazati da ne postoji sprega između nje i sudstva. Ovim činom Sanader je uistinu dokazao da zakonodavna, sudska, ali i izvršna vlast nisu u sprezi. Sve ovo što se dogodilo, dogodilo se slučajno. Isto kao što je Županijski sud u Požegi igrom slučaja prošle godien, dan prije zastare, izdao nalog za uhićenje Milivoja Ašnera, ustaše koji je tijekom NDH harao Požegom. Sve je to slučajnost, kao što je slučajnost i da je Ašner uspio na brzinu spakirati prnje, te iz Daruvara pobjeći pred policijom Klagenfurt.

No da ne bih pretjerao sa slučajnostima, igrom slučaja sve ove slučajnosti vezane uz mito i korupciju događaju se u vrijeme kada je Europa, ''diskretnim diplomatskim kanalom'' Sanaderu poručila da oladi od guženja u Europu jer od toga zbog prevelikog mita i korupcije u Hrvatskoj neće biti ništa. Pih, a parlamentarni izbori su za godinu dana! Sanaderu je stvarno hitro.

Možda uskoro na vladinim web starnicama osvane i link na hitrouzatvor točka hr.

hr.digg|prijavi

Post je objavljen 13.09.2006. u 23:32 sati.