Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/banela

Marketing

Oprosti Čokolada

ovaj tekst napisan je prije dvadeset i više dana...između Srbije i Crne gore...datum objave čista je slučajnost ili možda nije....


Mlječna moja Čokolado,

Ne ispričavam ti se za ništa, sem za onaj razgovor "zašto me nećeš" , kad sam bila na putu za otok. Nesporazum Čokolado, misandrstending...i Cakani Cane izgubi razum, pošandrca, skupi gadarije vremena i pretvori ih u gomilu krivih rečenica, samo sam htjela reći da si zbunjena...mislim, tko nije...a ja te ovakva tuka ne mogu uvijek baš, znaš.
Znala sam da se nećemo razumjeti, no ti si inzistirala. Ispala sam glupa na neviđentu...misliš da sam koza koja mekeće za bezveze, nit mlijeko daje, nit joj je meso mlado i ukusno. I u pravu si Čokolado, jesi priznajem...
I tko sam ja da te prozivam jer se rasipaš, jer nisi usmjerena...ja glupa koza koja ništa nije pametnog napravila u životu, riješila se faksa, eto to je sve...niti sam osnovala bend, ne znam ni pjevat, ni crtat, ni šivat, ništa ne znam, čak se bojim pokušavati da me ne bi ubilo saznanje kako sam loša...Ništa pod milim bogom nisam napravila, samo sam preglasna u svojim planovima, a osjećam se pozvano da ti solim pamet.

Što god da se prenjelo na tebe, još iz vremena kad si bila Čokolada sa lješnjacima ili rižom, pa čak i u voćnoj kombinaciji samo je odličan dodatak tvojoj mlječnosti. Rekla sam da se gubiš, topiš, a ti si u biti postala Čokolada sa puno različitih okusa, kao Mersi...slatka i draga sa marcipanom, gorka i tamna kao za kuhanje ili u kombinaciji sa kafom...uspjevaš vezati na sebe toliko okusa, mirisa, stanja uma i zato si toliko posebna.
Nikad se ne bojiš pitati, učiniti, barem probaš. Sve te zanima i čega se latiš ide ti dobro, odlično čak! Možda misliš da i nije baš tako, ali barem nemaš straha da probaš...i ako ispadne govno nakon svega barem si probala.
Divno je koliko stvari možeš stvoriti, divno si biće, treba te zemlja...Samo crtaj, piši, šivaj, radi video, pjevaj, sviraj, uređuj interjere, nemoj stati...imaš duha, imaš volje, bravo...što nemaš straha, što si radoznala i nije ti problem pitati!

I zato, kad sam skužila kako sam glupa koza jer tvoju vrlinu doživljavam kao manu i serem ti zbog toga, pa ispadam ljubomorna kučketina, oprosti mi Čokolado molim te!!!

Post je objavljen 13.09.2006. u 13:07 sati.