Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redblog

Marketing

Brain Holidays

Sastav je osnovan u ljeto 2000. godine u Primoštenu, a članovi žive i djeluju u Zagrebu.

BRAIN HOLIDAYS je jedini hrvatski reggae band sa autentičnim autorskim materijalom i predstavlja referencu u odnosu prema reggae roots-u na ovim prostorima. Uz autorske koncerte, Brain Holidays već tradicionalno svake godine održava “Tribute to Bob Marley” koncerte.

BRAIN HOLIDAYS SOUNDSYSTEM je dvojac MC Marcus G. & DJ Radius Mandragora (alto saxophone) koji je nastao sa idejom da organizira reggae evente, širi kulturu i na što kvalitetniji i aktivniji način participira u kreiranju reggae scene u Hrvatskoj.



Audio materijal, iako napravljen sa skromnim sredstvima, pokrenuo je velik interes
u javnosti odmah po izlasku u mas-medijima, pa je Brain Holidays bio band koji se najduže zadržao na prvom mjestu na Briljanteenu, bio tjednima na prvom mjestu Cenera (Radio 101), a zatim odmah po pojavljivanju “Naddy war” ponovo na prvom mjestu.

Usljedile su nominacije za novinarsku nagradu Crni Mačak (u kategoriji za “nadu godine”), “Demo Mačak” i izuzetno pohvalne novinarske recenzije za “Irie”, pjesmu koja je izašla na kompilaciji “Demo MAČAK”, sa live snimkama iz “Jabuke”, kao prva na CD-u. Poslije premijernog izlaska na “Hit depo”-u prvog video-spota za pjesmu “Sun is my treasure”, band je učvrstio svoju poziciju u percepciji autorskog rada i hrvatske reggae scene uopće.


Važnije koncertne aktivnosti sastava:
Rock Otočec, Tribute to Bob Marley, Crni Mačak, Kset, Sax, “Pauk”, Močvara, OTV dom, Open Air radia 101 na Trgu Bana Jelačića, Open Air Morcheeba, Lokal Patriot u Novom Mestu (SLO), “Štuk” u Mariboru (SLO)..., Riversplash Reggae festival na Soči (SLO), Open Air u Tolminu (SLO), “1st seasplash reggae festival” u Puli, club “Maya“, Heineken music festival (BIH), «Happy 60th Birthday To Bob Marley» u Tvornici...

“1st seasplash reggae festival” u Puli je prvi organizirani veliki reggae event na otvorenom u Hrvatskoj, na kojem je Brain Holidays nastupio uz zvijezde britanske i talijanske reggae scene poput; Zion train, Rootsman, Radici nel cemento, B. R. Stylers i dr.

«riversplash Reggae festival» na Soči je veliki reggae događaj u Sloveniji sa petogodišnjom tradicijom i do sada je ponudio vrlo atraktivan program svojoj publici. Na pozornici pored rijeke su se mogli vidjeti; Gentelman, Lee Pery, Buju Banton, Macka B, Culture, Julian Marley (sin Bob Marley-a)…

«Rock Otočec» je veliki Open Air festival koji se održava u Sloveniji, a na kojemu se svake godine pojavljuje velik broj zvijezda sa svijetske glazbene scene poput; Fun Lovin’ Criminals, Asian Dub Fundation, H-Blox, No Means No, Vlatko Stefanofski trio, Liquido, Dog eat dog, Rollins Band, Living colour itd.

02.04.2004. je bio koncert sa velikom reggae zvijezdom Starkey Banton (UK) u «Tvornici» - Zagreb

08.05.2004 je održan koncert «Tribute to Bob Marley» u “Pauku” povodom obljetnice smrti Bob Marleya (11.5.) i to je zasigurno i jedan od važnijih koncerta Brain Holidays-a (rasprodana dvorana) - Zagreb

05.02.2005. je održan koncert «Happy 60th Birthday To Bob Marley» u clubu «Tvornica» (rasprodana dvorana) - Zagreb

02.06.2005. koncert sa Julian Marley & The Uprising bandom u clubu «Boogaloo» - Zagreb

05.07.2005. poziv za Rototom Sunsplash Festival Osoppo (ITALIA), nastup na main stage-u uz velikane reggae scene kao sto su; Gregory Isaacs, UROY, Frankie Paul, Lloyd Parks, Tanya Stephens, Jahcoustix. Na programu za 2005, organizator je pripremio i mnoge druge reggae poslastice; Skatalites, Morgan Heritage, Israel Vibration, Yellowman, Chuck Fenda, Anthony B, Misty in roots, Patrice, Horace Andy, Black Uhuru, Jimmy Cliff... etc.
Rototom je reggae event koji svojim programom, organizacijom i činjenicom da okuplja između 50.000 i 80.000 ljudi, zauzima čvrstu poziciju drugog najvažnijeg festivala u Europi.

Dodaci: - u ožujku 2004. je završeno je snimanje scena za “Pljusku”, dugometražni film Srečka Jurkovića – horor nove generacije sa elementima satire, hrvatske glazbene scene, parafraziranja djelova kultne literature i poetićnim naznakama autorovih zatajnih značenja. Autor filma je nesretnim slučajem preminuo.

03.08.2005. potpisivanje ugovora sa Dallas records – izlasak prvog albuma se planira za jesen 2005.

ČLANOVI:
Marcus G. – glas, guitar
Tina – prateći vokal
Vida – prateći vokal
Dario Domitrović (Radius) – tenor i alt saxophone
Vlado Novak – trompet
Tomislav Koprivčivić - trombone
Jurica – organ
Cipal – drums
Nikola Marjanović – electric bass

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Brain Holidays u punom sastavu

Post je objavljen 13.09.2006. u 10:41 sati.