Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

12. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 09. 09. 2006.

Odigran je i poslijednji turnir ljetne sezone redovnih velikogoričkih turnira. Dolaskom školske godine očekivao se veći broj natjecatelja, ali se to nije dogodilo. Svi kreću svojim putevima. Zanimljivosti je na pretek na sve strane. Puni energije i želja ne nalaze u ovoj mislenoj igri vrijednosti za svoje resurse. Energija treba prije svega nači put. Ako je ne usmejaravaju ona će sama gdje je naslabije probiti. Sve ide prirodnim putem. I sam se pitam kako to da poneki ipak nađu vrijednost u ovoj igri. Za mene je ovo igra mudraca i oni koji mudrost cijene. Mudrost zna kako s energijom, ali rijetki su koji tim putem idu. I ovaj puta, kao i većinom u poslijednje vrijeme nas je bilo sedam. Čudan je to višestruko opetovan broj.
Vrijeme za razmišlanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90 sa početkom u 10:30. Igran je švicarski sistem.
Pogledajmo konačni redoslijed ovosubotnjeg nadmetanja:

1. Matej Zakanj 5. kyu, (Velika Gorica), 5 bodova, sos 14
2. Mladen Smud 2. dan, (Velika Gorica), 4 boda, sos 13
3. Marko Ugarčina 10. kyu, (Velika Gorica), 3 boda, sos 14
4. Nikola Primetica 13. kyu, (Zagreb), 3 boda, sos 11
5. Filip Galeković 25. kyu, (Velika Gorica-Mraclin), 2 boda, sos 13, sosos 52
6. Adil Karupović 21. kyu, (Velika Gorica-Kurilovec), 2 boda, sos 13, sosos 49
7. Ivica Sever 25. kyu, (Velika Gorica-Staro Čiće), 1 bod, sos 11
Nove kategorije: ovaj puta ih nema.
Nem potrebe pričati priće. Redoslijed puno govori. Već u prvom je kolu pala odluka o pobjedniku. Matej je opet ušao u fazu pobjeda protiv Mladena i to je druga po redu. Samo naprijed Matej, jer tvoje vrijeme dolazi.
U poslijednjem kolu je bila borba za drugo mjesto između Mladena i Marka. Malo po malo i Mladen je uspio nadoknaditi prednost od 9 kamenčića u startu i konačno došao do 22,5 razlike i time osvojio drugo mjesto.
Nikola i Marko su na kraju s po tri boda, ali Marko ima bolji sos i osvaja treće mjesto.
Filip je pobjedio Ivicu i to mu je donijelo peto mjesto.
Slijedeće subote je smo na Pohorju, a vikend polsije toga 23. rujna igramo veliki ljetni velikogorički turnir koji se boduje za rating EGF. Počinjemo u 9:00 u Centru.
Pripremio bl. Muradenu – Luzer

Post je objavljen 12.09.2006. u 14:21 sati.