Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/centrifuga

Marketing

The Force of Gravity

inače, nisam neki expert u pisanju, to ste mogli već primjetiti...sad mi se stvarno piše...i samo ću opustiti prstiće pa šta ispadne..upozoravam odma na početku, ovaj post će biti teško pričitati do kraja...kome to uspije častim ga pićem :)

napravila sam si čašu cedevite i stavila 6ak kockica leda...možda 7...7 mi je sretan broj. te kockice...kao da pijem neki koktel...i cedevita se može pretvoriti u koktel?! ma, pijem koktel trenutno...faca sam! još mi samo fali onaj kišobrančić šta meću ka dekoraciju i slamčica...i maslina..e napravit ću svoj koktel. u njega ide redom:
-7kockica leda (ni više ni manje)
-maslina
-cedevita
-malo domače travarice
-žumanjak od jajeta
-malo vegete (bez vegete ništa....)

nije loša kombinacija, a bogme ni okus...NE POKUŠAVAJTE OVO KOD KUĆE!! i nije preporučljivo onima slabijeg želuca. sad sam se sjetila jamie-a olivera...taj stvarno pretjeruje sa začinima. jel vi volite jako začinjenu hranu?
dižem svoj pogled...kraj mene su torbica, digitron, "story"...a sva ta tijela zrače infacrvenim zračenjem...koje naše oko ne može vidit..ali kada bi mogli viditi sva zračenja (gama, rendgensko, ultraviolet..) NIKADA ne bismo imali prilike živit u mraku...i da. zašto je nebo plavo - pitala sam mamu.
ona odgovori: plavo je jer je to odsjaj od mora...a onda sam je pitala: pa zar je onda u pustinjama kremasto nebo, odsjaj od pijeska...jel?
sad ću vam ja objasniti (prepisati) iz knjige...zašto je nebo plavo
u atmosferi dolazi do raspršenja sunčeve svjetlosti, pri čemu se najviše raspršuje svjetlost kraćih valnih duljina..tj. najviše se raspršuju ljubičasta i plava, a najmanje crvena....a kako je naše oko osljetljivije na plavu nego na ljubičastu (u nižim slojevima se ljubčasta jače apsorbira [upija] ) pa je donje nebo plave boje...opet dižem pogled i na stolu ugledam cjenik cocktail bara "bombastic" na kojem su nacrtane dvije plamice...i voda...točnije oaza. i to me odma asociralo na fatamorganu...
definicija fata-morgane: to je ono kad je neko u pustinji dehirdiran i počne mu se priviđati voda (ili coca cola, ili cedevita ili rakija)
upravo vidim zelenu bubu kako kruži oko žarulje...(makni mi se šugava bubo sa svitla, ne vidin ništa!!!) .... fuj, smrdljivi martin! priviđa li mi se? fatamorganiram li? da bar...
ajde opet jedna definicja iz knjige....fata-morgana:
-optička pojava koja se opaža u prizemnim slojevima atmosfere...naziv je talijanskog porijekla i potječe od mitološkog lika vile (FATA-da, mujinoj ženi ime kad se prevede sa talijanskog na hrvatski znači VILA...) Morgane za koju postoji pučko vjerovanje da izaziva ovu pojavu...pojava nastaje potpunom refleksijom (odbijanjem) svjetlosti u niskim slojevima ugrijanog zraka.kada je prizemni sloj zraka manje gustoće od onog iznad njega, opaža se pojava fatamorgane kao zrcaljenje udaljenih predmeta na Zemljinoj površini.
fatamorgana objašnjava i "vlažan" izgled prometnica za vrijeme ljetnih vručina, a u pustinji pojava može izgledati kao odbijanje svjetlosti na VODENOJ površini koja stalo bježi od promatrača...

ima li ovaj post smisla? to će zasad ostati retoričko pitanje....vi to procjenite sami. trošim sovje dragocjeno vrijeme i kalorije tipkajući po tipkovnici. zadivljuje me ta raskoš botuna, velikih malih, otisnutih raznovrsnih znakova napisanih bijelim slovima...
najviše me fascinira tipka "space" ..ona najduža. bez nje bi nam čitanje bilo otežano...jednostavno, ta tipka traži da je se stisne.
postajem već dosadna sama sebi, ovo je moj najduži post do sada...šteta šta nisam uzela štopericu da iznirin koliko mi triba da napišen vo sve...iz toga sam izvukla zaključak: nije sve u veličini (dužini...čemu već) nego u kvaliteti...i još nešto...ako ste uspili povatat moje izmuljane misli, i ako ste uspili do kraja pročitati imate još jedno piće od mene...i ovo je dokaz da depresija čini čuda, samo se triba znat nosit s njom i iskoristiti inspiraciju :)


Post je objavljen 12.09.2006. u 12:13 sati.